Ach.... soms wil je gewoon even een dagje weg...... Dan boek je een vliegticket bij een prijsvechter en vlieg je naar Basel. De vlucht duurt 1 uur en een kwartier en vanaf Basel kan je alle kanten op!

 

Basel-Mulhouse-Freiburg, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. Op deze lucht-haven moet je als je naar buiten gaat ook kiezen of je naar Zwitserland of Duitsland wilt. Wij gaan naar Zwitserland en nemen buiten bus nr. 50 naar het Hauptbahnhof van de SBB, de Zwitserse spoorwegen. De busrit duurt ongeveer 20 minuten en een kaartje koop je bij de automaat bij de halte.

 

Basel is een interessante stad om rond te kijken, maar wij gaan deze keer verder met de trein naar Luzern aan het Vierwoudstedenmeer.

 

Het SBB kaartje hebben we via Internet al thuis gekocht (www.sbb.ch). Dat is handig, want je verdoet geen tijd om een kaartje op het station te kopen. Ook is er in Zwitserland het systeem dat je op bepaalde trajecten en bepaalde tijden goedkopere kaartjes kunt kopen. Het voordeel loopt op tot 50%.

 

In Luzern aangekomen gaan we naar het Verkehrshaus dat vlak aan het meer ligt (www.verkehrshaus.ch). Het Verkehrshaus is een interessant Verkeersmuseum, waar je wel een hele dag rond kunt kijken. Ook is er aan het museum een filmtheater verbonden en dat is ons doel. Hier draait de film "Rocky Mountain Express" en die willen we graag zien. De film laat op een immens groot scherm de aanleg zien van de spoorlijn voor de stoomtrein door de Rocky Mountains. Prachtige IMAX-film, waarbij je het gevoel hebt alsof de trein vlak langs je heen dendert!

 

's Middags hebben we nog even rondgewandeld in het oude centrum van Luzern. Natuurlijk ook over de beroemde KapellbrŘcke, een overdekte houten brug uit 1365. In de loop van de middag nemen we de trein terug naar Basel, stappen weer in het vliegtuig en zijn vˇˇr middernacht terug in Nederland. Een lange, lange dag, maar wel erg leuk!

     
     
REISVERSLAG  

# klik hier om de foto's te bekijken

     
 
TERUG                                                                                                                                       TOP