Als door Jeep Club Nederland een weekend in Brabant wordt georganiseerd besluiten we om ons aan te melden. Een kleine caravan achter de Jeep is zo goed bevallen, dat we opnieuw voor deze paar dagen een sleurhutje huren.

 

Opmerkelijk is dat, onafhankelijk van elkaar, alle deelnemers van de Vogezenreis, nu ook voor dit weekend hebben ingeschreven. Natuurlijk gaan we bij elkaar op het veld staan. Het is al gauw een gezellige boel, de barbecue erbij en even nakletsen over de Franse reis. We besluiten om ook hier samen op te rijden. De eerste dag een toertocht door bossen en velden, de tweede dag is een "off-road" dag.

 

De toertocht is een "bolletje-pijltje-rit", waarbij de bijrijder de aanwijzingen van de route op papier heeft. Daarnaast is er een soort fotopuzzel aan toegevoegd. Het is een mooie tocht door gevarieerd landschap. We rijden op ons gemak. Zo nu en dan stoppen om de benen te strekken en de honden uit te laten.

 

En wat eten we die avond ? Natuurlijk maken we een grote pan bami, altijd goed!

 

De tweede dag wordt er 's morgens off-road gereden. Dat wil zeggen op een speciaal terrein zijn routes uitgezet, die men kan volgen. Je kunt zelf de zwaarte van het pad kiezen. Dus veel of minder modder, meer of minder kuilen of een steile helling.

 

Ook wij zitten op een gegeven moment vast in een moddergat, links-voor een grote boomstronk voor het wiel.... Tja, eerst proberen om de Jeep met een sleeplint eruit te trekken, dat lukt niet. Uiteindelijk werd de eigen lier gebruikt en langzaam kregen we weer vaste grond onder de wielen.

 

Er is veel vriendschappelijk geplaag onderweg, veel Jeepers kennen elkaar al jaren. Ge´nteresseerd kijkt men bij elkaar hoe de hindernis genomen wordt, lukt het om uit de prut te komen ? Of heb je hulp nodig ?

 

Aan het begin van de middag zijn we terug op de camping, even uitpuffen in het zonnetje. Maar dan....moet er opgebroken worden. Het is geen vakantie, het was maar drie dagen ! Inpakken en naar huis. Het was gezellig en leuk ook om elkaar weer gezien te hebben.

     
     
REISVERSLAG  

# klik hier om de foto's te bekijken

     
 
TERUG                                                                                                                                     TOP