REISVERSLAGEN   HANDIGE TIPS
     
Uitgerust op reis  

Het is beslist verstandig om goed uitgerust te zijn als je met een camper in een vreemd land op pad gaat. De verhuurmaatschappij verplicht niet zonder reden dat er eerst een nacht in een hotel geslapen moet worden na de trans-Atlantische vlucht.

   

 

Credit Card en Cash  

In Amerika wordt bijna alles met een creditcard betaald. Toch is het slim om ook wat cash dollars, in kleine coupures, bij je te hebben. Handig om de taxi te betalen of om een fooi te geven. Het voordeligste pin je de dollars in een ATM in Amerika met je Europas, op de luchthaven bijvoorbeeld.

   

 

Boodschappenlijstje

maken

 

Het boodschappenlijstje voor het inslaan van proviand bleek erg handig. Maak het alvast thuis. Splits het lijstje op in de meest noodzakelijk dingen voor de eerste dag en de rest. Als je genoeg van het winkelen hebt, kun je de rest van de boodschappen de volgende dag doen.

   

 

Boodschappen doen  

Wij deden regelmatig boodschappen bij de Walmart, een grote supermarktketen. Handig is dat deze winkels allemaal ongeveer op dezelfde wijze zijn ingedeeld, dus na de eerste keer winkelen weet je alles snel te vinden.

Waar vindt je een Walmart? walmart.com/cservice/ca_storefinder.gsp

   

 

Koffie  

De levensmiddelen zijn in USA in het algemeen niet duurder dan in Nederland. Maar de koffie is erg duur, zo'n 8 a 9 dollar per half pond. Wij kochten een klein koffiezetapparaatje, want dat hoort niet bij de uitrusting van onze camper. Daarnaast gebruikten we oploskoffie als we onderweg geen elektriciteit hadden. Achteraf vonden we de oploskoffie zeker zo lekker als de gewone koffie. Wij kopen de volgende keer alleen oploskoffie. Ook handig als je maar 1 kopje koffie wilt maken.

   

 

Beddengoed  

In het verhuurpakket van onze camper zit per persoon een synthetische 2-persoons deken, alsmede een laken, kussen en kussensloop. Een simpel hoeslaken, dekbedhoezen en slopen meenemen bleek prettig. Wij naaiden de dekbedhoes aan de randen van de deken met grote steken vast. Bij vertrek kan dat makkelijk weer verwijderd worden.

   

 

Handdoeken en

theedoeken

 

Ondanks dat wij handdoeken en theedoeken bij de camper hadden gehuurd, bleek het praktisch om zelf wat oude handdoeken en theedoeken meegenomen te hebben. Een oude handdoek om op de picknickbank te zitten als deze nat of vuil was. Of als inloopmat bij de deur. Met de theedoek werd o.a. de voorruit schoongemaakt. De gehuurde handdoeken waren prima en stralend wit, die gebruik je niet als mat of dweil.

   

 

Wassen en drogen

op de campings

 

Op bijna alle campings is een Laundry, met wasmachines en drogers. Soms zelfs met een strijkplank. De machines werken op quarters, kwart dollarmunten. Bij de grote campings hangt er een wisselautomaat en vaak ook een zeepautomaat. Voor een langere reis is het voordeliger om in de supermarkt een pak of fles wasmiddel te kopen.

   

 

Lidmaatschap

KOA en/of Good Sam

 

Vanuit Nederland is het mogelijk om al lid te worden van KOA of Good Sam Club, twee grote Amerikaanse kampeerorganisaties. Wel tijdig aanvragen in verband met het toesturen van de lidmaatschapskaart. Beide lidmaatschappen geven 10% korting op de overnachtingprijs bij de aangesloten RV parken. Bij aankomst op de camping zijn al je gegevens al bekend, dus uitgebreid legitimeren (en spellen van je naam) is niet nodig. Reserveren via de website is makkelijk als je een lidmaatschap hebt.

# Informatie KOA: koa.com

# Informatie Good Sam Club: goodsamclub.com

   

 

ANWB pasje  

Bij sommige RV parken, maar ook bij musea of andere bezienswaardigheden kan 10% korting verkregen worden op vertoon van het ANWB-pasje. Je krijgt dan korting via de American Automobile Association, de zusterclub van de ANWB.

     
voltage  

Het Amerikaanse net levert 120 Volt. Als je elektrische apparaten meeneemt, zoals opladers, controleer of deze ook geschikt zijn voor 120 Volt. De meeste "moderne" apparaten hebben deze mogelijkheid. Bij campingzaken is eventueel een omvormer te koop.

   

 

snoeren en stekkers

 

Voor de camper krijg je aansluitstekkers etc. er natuurlijk bij. In onze camper waren maar enkele stopcontacten, terwijl je toch allerlei apparaten wilt opladen. Ons zelf meegenomen verlengsnoer met verdeelblokje bleek erg handig. Je hebt dan nog wel een verloopstekkertje nodig en die kunnen verschillend zijn, afhankelijk van het aantal Ampère. Wij kochten ter plaatse een verloopstekker èn verlengsnoertje bij de Walmart.

   

 

Handige spulletjes  

Het gaat een volgende keer zeker weer mee: schaar, scherp mesje, plakband, bolletje stukje touw, naald en draad.

   

 

Toeristische

informatie

 

Op elke camping is een uitgebreid folderrek, meestal bij de receptie of in de laundry. Ook bij de Visitor Centers van de bezienswaardigheden zijn folders over de wijde omgeving te krijgen, vaak ook wegenkaarten en "for free".

   

 

INTERNET  

Op veel RV parken is WiFi gratis beschikbaar. Vaak is de verbinding 's avonds niet zo goed, maar 's morgens was de Internetverbinding meestal veel sneller. Dus het juiste moment voor email lezen en de website uploaden.

   

 

Campingstoeltjes  

Hoewel op elk RV park of campground bij de kampeerplaats een picknicktafel met banken staat is het toch handig om campingstoelen te huren of daar te kopen. Onderweg zo "in het wild" kunnen stoppen en lekker zitten is wel zo fijn.

     

TERUG

 

TOP