dag 3

 

zondag

25 augustus

  Eindelijk echt op pad ... tijd om de "Amazing Rocky Mountains" te verkennen.
 
van : Salt Lake City (UT)
naar : Brigham City/Perry (UT)
afstand : 100,6 mijl / 161 km  
 

We staan deze dag redelijk op tijd op, zelfs vóór acht uur. Kannetje koffie zetten, rustig wakker worden, lekker buiten aan de picknicktafel ontbijten. Echt Amerikaans….. broodje met een gebakken ei met spek. Zo willen wij de dag wel beginnen.

 

Op ons gemak maken we de camper en onszelf vertrekklaar. Nog even het afval in de dumpbak en naar de kampwinkel om special RV wc-papier te kopen. Deze morgen willen we nog even naar de Walmart rijden voor wat boodschappen, maar in ons enthousiasme rijden we deze voorbij. Noodzakelijk is het niet, dus we gaan verder. Wel gaan we benzine tanken, we zijn gestart met een kwart tank en hebben liever een (bijna) volle tank. Gestopt bij een tankstation, ha,ha, de vuldop zit aan de andere kant…. Dan gaan we maar naar een volgend station. En….. chefke stopt als een echte Belg weer aan de verkeerde kant van de pomp! Maar…… achteruitrijden kan ie ook, dus even manoeuvreren en er kan getankt worden. Tja, hoe werkt dat hier? Even binnen vragen. Dan lukt het en er wordt voor $ 100,-- getankt. Er zou meer in kunnen, maar kennelijk slaat de pomp bij dit bedrag af.

 

Bij het tankstation is fastfood te koop en we nemen een cheeseburger met frites en een cola. En weer moeten we lachen want een "kleine cola" is meteen een beker van een halve liter, alles is hier in het groot....! De cheeseburger smaakt ons heerlijk, ondertussen kijken we naar de vele motorrijders die hier langskomen. Een helm is niet verplicht in deze staat, dus dragen zij die meestal niet. We gaan verder en stoppen verschillende keren om foto’s te maken.

 
 

UTAH

De staat Utah werd voor de komst van de Europeanen naar de Nieuwe Wereld bevolkt door Indianenstammen als de Uintah, de Ouray en de Utes. In 1847 kwamen de eerste Mormoonse kolonisten in het gebied en stichtten de stad Salt Lake City. Pas op 4 januari 1896 werd Utah formeel de 45ste staat van de Verenigde Staten. De lokale leiders hadden hier al meer dan veertig jaar voor gepleit, maar waren daarbij telkens op weerstand van de federale overheid gestuit, die onder meer eiste dat de polygamie afgeschaft zou worden.

 
 
 

We verlaten Salt Lake City in oostelijke richting ... op weg naar de Rockies.

 

Via "The Road To Zion" komen we langs het "Little Dell Reservoir".

 
 
 

Lekker zonnetje, vriendelijke wolken en mooie vergezichten ... de rode draad tijdens deze route.

 
 

Door de aanhoudende droogte staat het water in het "East Canyon Reservoir" op een zeer laag niveau.

 
 
 
 
 

We gaan weer verder de bergen in.

 
 

Onze camper heeft een benzinetank van 210 liter, dus even geduld ...

 

We zien onderweg veel "bikers" op mooie Harley's ... die gaan dus regelmatig op de foto.

 
 
 

Het "Pineview Reservoir" ten oosten van Ogden.

 
 
 
 

In Brigham stoppen we en checken in op de KOA camping Brigham/Perry.

Het was een mooie dag en we kunnen tot het donker is buiten zitten.

 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 3

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP