dag 9

 

zaterdag
31 augustus
  Derde dag Grand Teton National Park ... we krijgen er geen genoeg van.
 
van : Kelly (WY)
naar : Kelly (WY)
afstand : 72,5 mijl / 116 km  
 

Het was vanmorgen dus écht koud in de camper toen we wakker werden! 10 graden C. brrrr. Voorzichtig wakker worden, koffie zetten en als het ontbijt klaar is kunnen we al buiten zitten. Er zijn geen wolken, maar er hangt een nevel in de lucht. Het blijkt rook te zijn van bosbranden in Idaho. Gelukkig ver weg.

 

Bij het campgroundkantoor geven we aan dat we nog een nachtje blijven. We gaan een “Teton-toertje” maken. Als we de campground afrijden zien we in de verte een kudde bizons lopen. We rijden langs Kelly en dan naar het noorden en over de Antelope Flats Road naar de nr. 89. Die hebben we al gereden, maar het is er zo mooi…… Vandaag gaan we de turnouts op die we gisteren overgeslagen hebben en lekker uitgebreid lunchen. Stops bij de Blacktail Ponds Overlook en de Snake River Overlook. De zon brandt, het is zeker 30 graden Celsius.

 

We zien bij Elk Ranch Flats Turnout een coyote rondscharrelen en in de verte bizons. Bij Moran gaan we het Teton Park weer in en rijden naar de Jackson Lake Dam. Daar eten we op de parkeerplaats, in de schaduw, ons brood en lopen daarna naar de rivier, beneden bij de dam. Er zijn veel vissers.

 

Opnieuw rijden we de Teton Park Road en gaan bij Jenny Lake Lodge de WiFi code vragen om de email te checken. We zijn al een paar dagen "onbereikbaar" geweest. Voor we het Teton National Park uitgaan, stoppen we bij de Chapel of the Transfiguration. Prachtig zoals dat kleine kerkje in het landschap ligt, op de achtergrond die enorme bergen. De kerkgangers zien achter de voorganger door een groot raam deze bijzondere bergen.

 

Dat was onze laatste stop voor vandaag, we gaan terug naar de campground, naar ons “eigen plekje”. Samen een koud biertje drinken en eten kip met champignons en macaroni met kaassaus. Het is te eten. Als de zon ondergaat daalt de temperatuur snel en gaan we naar binnen. Bij navraag bleek het die nacht 4 graden Celsius geweest te zijn!

 
 
 
 
 
Blacktail Ponds Overlook, een deltagebied in de Snake River.
 
 
Enfin, wij dus zoeken naar die bevers .....
 
 
Snake River Overlook.
 
Het is nog steeds nevelig ... beetje jammer van het uitzicht.

 

 

 

 

We brengen voor de tweede keer een bezoek aan de Jackson Lake Dam.

 

 

 
Cascade Canyon ... de bergen in de Teton Range.

 

 

 
Soms komen we ook "klein wild" tegen, zoals deze krekel.
 

Chapel of the Transfiguration, gebouwd in 1925.

 

 

 

 

 

 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 9

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP