dag 11

 

maandag

2 september

  De Mesa Falls in de Snake River.
 
van : Ashton (ID)
naar : West Yellowstone (MT)
afstand : 78,2 mijl / 125 km  
 

We zijn niet zo heel vroeg gaan slapen en staan om 9 uur op. Het is bewolkt en in de camper is het 18 graden Celsius. De weersvoorspelling is 86 graden Fahrenheit en dat is toch weer 30 graden Celsius. Als de zon doorkomt, dan is het snel warm.

 

We ontbijten, maken de voorruit opnieuw schoon, zetten alles slingervast en vertrekken van dit RV park, een en al vergane glorie. We dumpen ons afval in een container bij een autowasserette en gaan op pad. Het is vandaag "Labor Day", een nationale feestdag en er wordt niet gewerkt.

 

Vanaf Ashton rijden we de Mesa Falls Scenic Byway, weg nr 47. Het is bewolkt en het regent ietsjes. Al gauw bereiken we de afslag naar de Lower Mesa Falls, we kunnen de camper makkelijk kwijt en lopen naar het uitzichtspunt. Een prachtige waterval in de Snake River. Het wordt alweer een hele serie foto’s deze dag…..! Daarna gaan we naar de Upper Mesa Falls, waar we een stuk verder voor moeten lopen, veel trappen af (en later weer op…) De entree fee van $ 5 moet je als bezoeker zelf in een envelop doen en in de bus gooien. Een soort reçu moet aan de binnenspiegel gehangen worden. De waterval is helemaal spectaculair, wat een watergeweld en wat mooi!

 

Na een poos hier rondgekeken te hebben gaan we verder en rijden door het Targhee National Forest. Het is niet druk op de weg, er vallen een paar druppels regen, maar geen zon. Ach, het weer had veel slechter gekund, we lopen nog steeds in ons T-shirt.

 

Bij Island Park bekijken we de Island Park Dam in de Snake River. Het is niet zo’n heel grote dam, maar de omgeving is erg mooi. Van hieruit trekken we naar het noorden, om Henry’s Lake heen. Daar wordt de asfaltweg opeens een onverharde weg, als een wasbord. Alles rammelt in de kasten……! We zeggen allebei Pfffff…… als we weer asfalt onder de wielen hebben. Dan verlaten we de staat Idaho en rijden Montana binnen.

 
 
Rechts van ons de Teton Range, die we een paar dagen geleden vanaf de andere kant gezien hebben.

 
Aan de voet van de Teton Range stroomt de Warm River, maar was vanaf hier niet te zien.
 
 

Vanaf Ashton loopt weg nr 47 als de Mesa Falls Scenic Byway naar het noorden tot de weg overgaat in weg nr. 20. Langs deze weg liggen de Upper en de Lower Mesa Falls, indrukwekkende watervallen in de Snake River. Het zijn de enige grote watervallen in Idaho die niet gebruikt worden voor irrigatie of hydro elektrische projecten. Hierdoor zijn de watervallen te zien in een prachtige, onverstoorde bosrijke omgeving. De Upper Mesa Falls en Lower Mesa Falls zijn respectievelijk 110 en 85 voet hoog. Beide watervallen zijn bereikbaar door middel van goed aangelegde wandelpaden en trappen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Entree fee betalen bij de Upper Mesa Falls.

 
 
 
 
Aan de zijkant zijn bordessen gemaakt, zoadt je een mooi zicht op de waterval hebt.
 
 

 

Het water stroomt verder in de Snake River naar het Island Park Reservoir.

 
 
 
 
 
 
We blijven de Snake River volgen en gaan even kijken bij de Island Dam.
 

 
De weg naar Henrys Lake gaat onverwacht over in een gravelpad met hobbels en bobbels.

 

We stoppen bij camping "Yellowstone" in het plaatsje West Yellowstone.

Hier zullen we 2 nachten blijven ... even een dagje rust.

 

Hook Up met aansluiting voor water en elektra.

Er is ook een aansluiting op het riool, maar die gebruiken we alleen als we moeten lozen.

 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 11

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP