dag 14

 

donderdag

5 september

  De Geysers in Yellowstone National Park / DEEL 1
 
van : Madison (WY)
naar : Yellowstone National Park (WY)
afstand : 37,7 mijl / 60 km  
 

Het is half acht als we opstaan en 15 graden in de camper. We eten een stukje brood met jam en koffie en kijken dan hoe we de camper kunnen keren. Vandaag wordt de dag van de Geysers!

 

Voor we op pad gaan stoppen we even bij het campgroundkantoor en proberen voor de komende nacht een plaats aan de andere kant van het pad te krijgen. Dan staan we niet “tegen het verkeer in”. Het lukt niet, de camping is vol. Dus staan we deze avond op hetzelfde plekje. Vervolgens regelen we met die aardige mijnheer dat hij 2 nachten voor ons reserveert op de campground Grant Village en nog 2 nachten op het RV Park bij Fishing Bridge. Daar hebben we dan weer Hook Up.

 

Inmiddels is de zon gaan schijnen en beginnen we aan het Geyseravontuur. Meteen aan het begin van de weg naar het zuiden willen we de Firehole Canyon Drive rijden, maar die is afgesloten voor alle verkeer. Dus gaan we verder over de Firehole Road en langs de Firehole River.

 

Als we even op een parkeerplaats staan, komt het verkeer tot stilstand, want er komt een bizon over de weg aan wandelen. En ja, die heeft de oudste rechten. Het is een machtig gezicht en hij loopt vlak langs de camper, langs het open raam van Hans. Mooi !

 

We slaan rechtsaf de Fountain Flat Drive in en maken kennis met de eerste hete bronnen en kleine geysers. Ook hier lopen verspreid een aantal bizons. We genieten van het prachtige landschap, het heet hier Olo Caliente.

 

Een stukje verder stoppen we bij het Lower Geyser Basin; de Fountain Paint Pot. Er is een houten wandelplankier langs de geysers en de pruttelende pools. We lopen er ruim een uur rond en maken veel foto’s. Daarna rijden we de Firehole Lake Drive, een one-way weg, langs o.a. Great Fountain Geyser (die niet wil spuiten als wij er zijn) Het is er adembenemend mooi…..

 

Het is inmiddels aardig warm geworden en we zijn een beetje moe van alle indrukken. Tot slot bezoeken we Biscuit Basin en hier is het werkelijk fantastisch. We kijken onze ogen uit naar alle geysers, pools, stroompjes en de vele kleuren van de aarde. Het is heel bijzonder.

 

Als we teruglopen horen we een stel dat elkaar staat te fotograferen Nederlands met elkaar praten. Wij maken een foto voor hen en zij maken er een van ons. Bij de camper lopen er vijf bizons langs.

 

Als we terugrijden naar de camping, rijden we opnieuw de Firehole Lake Drive, want het is er zo mooi !! Op de camping een lekker koud biertje uit de koelkast en de foto’s op de laptop zetten. Vandaag zijn dat er 350. We eten bruine bonen met ui en paprika, kijken de foto’s en gaan vroeg slapen. Wat hebben we veel mooie dingen gezien !

 
 
 
We rijden langs de Firehole River, als er een flinke Bizon aan komt wandelen.
 
 
 
 
We maken nog wat plaatjes bij de Firehole River.
 
 
 
 

Voor de komende drie dagen staat onder andere een bezoek aan de geysers in de caldera van

Yellowstone National Park op ons programma.

 
 

CALDERA YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Yellowstone is een van de meest geologisch dynamische gebieden op aarde. Dit dankzij de ondiepe bron van magma en de daaruit resulterende vulkanische activiteit. Een van de grootste vulkanische uitbarstingen ter wereld heeft hier plaatsgevonden, waardoor de grootste bekende caldera is ontstaan. Een Caldera is een grote, komvormige krater, die gevormd is door vulkanische activiteiten. De caldera van Yellowstone is 34 x 45 mijl groot.

 
 
 
 
De eerst pluimen zijn in zicht als we de Fountain Flat Drive inrijden.
 
 
 
 
 
 
Een selectie van al het moois dat we bij de verschillende "Basins" gezien hebben.
CELESTINE POOL
 
 
BACTERIA MAT
 
SILEX SPRING
 
FOUNTAIN PAINT POTS
 
 
FUMAROLE
 
 
LEATHER POOL
 
RED SPOUTER
 
TWIG GEYSER
 
FOUNTAIN & MORNING GEYSER
 
JET GEYSER
 
CLEPSYDRA GEYSER
 
 
 
 
LODGE POLE PINE
 
 
 
 
 
FIREHOLE LAKE DRIVE
 
 
 
 
 
FIREHOLE SPRING
 
 
SURPRISE POOL
 
 
GREAT FOUNTAIN GEYSER
 
 
 
 
 
 
 
WHITE DOME GEYSER
 
 
 
 
 
 
We hebben erg veel foto's gemaakt, de rest staat op DAG 14 / DEEL 2.
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 14

 

DAG 14 / DEEL 2 >

 

TOP