dag 17

 

zondag

8 september

  Mooie rit langs het Yellowstone Lake naar Fishing Bridge.
 
van : Grant Village YellowStone Park (WY)
naar : Fishing Bridge (WY)
afstand : 29,4 mijl / 47 km  
 

Ook vanmorgen is het fris, dus nog even de fleecetrui of het vest aan. Het is behoorlijk bewolkt, maar gelukkig droog. We leveren ons plastic en glas in voor we de Campground verlaten. We zijn een beetje ondeugend en “vergeten” ons reserveringsbonnetje in de check-out-box te doen. Die gaat deze keer in het dagboek. Op naar ons volgende doel, Fishing Bridge, waar we de camping voor 2 nachten hebben gereserveerd. Dat is een rustig gevoel, want dit is een druk toeristengebied en de campings zijn al gauw vol geboekt.

 

We rijden langs het meer, dat hier nog West Thumb heet. Hoewel het zwaar bewolkt is, genieten we van het zicht op het meer en de bergen aan de overkant. Onze 1e stop is al gauw; bij een gebied met geysers aan de rand van het meer. Geen looppaden voor bezoekers hier, maar vanaf het terein langs de weg kunnen we alles goed zien. Natuurlijk worden er foto’s gemaakt……

 

Als we verder rijden komen we door een desolaat gebied, er heeft een grote bosbrand gewoed en alles is dood en zwart.

 

Onze weg voert verder langs het meer, dat nu Yellowstone Lake heet en als we een koffiestop maken zien we een Bald Eagle. Wat een geweldig vogel !

 

De route van vandaag is niet lang en gaat helemaal langs het meer. Vlakbij Bridge Bay rijden we de Gull Point Drive, een mooie smalle weg door het bos en langs het water. Het is niet druk, dus we kunnen heel rustig rijden en rondkijken.

 

Als we weer op de doorgaande weg komen, gaan we na de brug meteen linksaf om bij een kleine water-sporthaven te gaan picknikken.

 

Na de lunch rijden we door naar Fishing Bridge, waar we het Visitor Center en het Museum bezoeken. In het museum zijn veel opgezette dieren uit dit gebied te zien. Leuk, want zo herkennen we de vogels die we zagen. Bij een aardige ranger scoren we extra kaarten van Yellowstone Park, die nemen we mooi mee naar huis.

 
 
Langs het Yellowstone Lake zijn bij Little Thumb kleine geysers en pools te vinden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YELLOWSTONE LAKE

Yellowstone Lake is het grootste meer van Yellowstone National Park. Het is een natuurlijk meer en is het hoogst gelegen bergmeer in de Verenigde Staten op 7.722 voet boven de zeespiegel. Het is ook een van de grootste bergmeren ter wereld en heeft helder, ijskoud water. Op het diepste punt (120 meter) is de watertemperatuur constant 6 graden Celsius. Het meer is bijna de helft van het jaar bevroren, van eind december tot begin juni. De Yellowstone rivier stroomt door dit meer.

 
 
 
 
 
 
 
 

BOSBRANDEN YELLOWSTONE PARK 1988
De zomer van 1988 was de droogste sinds jaren en in juni ontstonden de eerste bosbranden in het Yellowstone Park. Door de branden wakkerde de wind aan als een vuurstorm, waardoor weer nieuwe branden ontstonden. Door de extreme droogte en de lage luchtvochtigheid, was het onmogelijk om de branden onder controle te krijgen. Tussen 15 en 21 juli hadden de verspreide branden al 3400 ha in het Yellowstone Park verwoest. Samen met de branden in de gebieden buiten het park, was er zo'n 40.000 ha in de as gelegd. De ergste dag was 20 augustus, toen op één dag 61.000 ha in vlammen op ging. Zeven grote branden waren verantwoordelijk voor 95% van de 321.000 ha van het totaal verbrande gebied. Van het Yellowstone Park is totaal 36% verbrand door de bosbranden.

 
 
De sporen van de bosbrand zijn, nu zo'n 25 jaar later, nog goed zichtbaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Koffiepauze met een mooi uitzicht over het Yellowstone Lake.
 
 
 
 
 
 
We rijden een route van 29 mijl (47 km) langs het meer en blijven genieten van het uitzicht.
 
 
De Gull Point Drive is een mooi binnendoor-weggetje langs het meer.
 
 
 
De brug bij Bridge Bay.
 
 
Dikke pret tijdens de picknick.
 
 
 
 
Fishing Bridge.
 
 
Campground "Fishing Bridge", waar al een kleine file staat om in te registreren. Goed dat we gereserveerd hebben. Al gauw hebben we onze plek gevonden. Water en Elektra aansluiten en even de afvaltanks lozen op het riool. Dat is allemaal zo gebeurd en gaan we aan de koffie. Deze avond eten we kip met ui en parika a la Cajun met gebakken aardappelen. Bekertje yoghurt toe.
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 17

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP