dag 18

 

maandag

9 september

  Rustdag in Fishing Bridge (WY), samen met de herten.
 
van : nvt
naar : nvt
afstand : nvt  
 

Het heeft veel geregend de afgelopen nacht en de zon is nog niet wakker als wij even na acht uur opstaan. Het is frisjes in de camper en we doen voor het eerst de verwarming aan. Er komt hete lucht uit de verwarmingsroosters, onder andere onder de tafel. Daar krijg je dan lekker warme benen.

 

En….. deze morgen ziet Hans een beer over de camping lopen ! Heel bijzonder. De fotocamera helaas niet binnen handbereik.

 

Deze rustdag doen we ook de was, dat is even puzzelen hoe de machines werken. Er moeten quarters in; 9 voor de wasmachine en 7 voor de droger. Elke machine draait dan een half uur. Beetje plannen hoeveel je er dus in doet.

 

De Squirrels (eekhoorns) die rond en in de bomen rondrennen zijn heel vermakelijk. Ze leggen hele afstanden af om te hamsteren voor de winter.

 

Ons middagboterhammetje eten we buiten in het zonnetje en dan….. loopt er een Mule Deer vlakbij tussen de bomen. Prachtig om te zien en we kunnen haar goed fotograferen. Wat later volgt iets verder nog een Mule Deer met een jong. Mooi….!

 

Voor het avondeten zetten we de BBQ buiten en daar gaat de kipfilet op. Sausje erbij en smikkelen maar.

 
 

MULE DEER
Het muildierhert (Mule Deer) is nauw verwant aan het witstaarthert en dankt zijn naam aan de grote oren, die doen denken aan die van een muildier. Ook het muildierhert kan zijn oren onafhankelijk van elkaar bewegen. Het muildierhert heeft een bruine vacht, dat zomers meer rossig tot gelig bruin is en 's winters grijziger van kleur. De buik is roomwit van kleur, de binnenzijde van de poten, de keelvlek en het binnenste van de oren zijn wit. De staart is aan de bovenzijde wit met een zwart puntje. De kalfjes hebben een gevlekte vacht. Het muildierhert heeft een schouderhoogte van 90 tot 105 cm, een lichaamslengte van 116 tot 199 cm en een staartlengte van 11,4 tot 23 cm. Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes en dragen een gewei. De bok weegt 50 tot 215 kg, de hinde 32 tot 73 kg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 18

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP