dag 20

 

woensdag

11 september

  Via de Buffalo Bill Dam naar de Old Trail Town bij Cody.
 
van : Wapiti / Cody County (WY)
naar : Cody Town (WY)
afstand : 22,9 mijl / 37 km  
 

Op tijd opgestaan, de zon schijnt al en we hebben aan alle kanten de bergen om ons heen. Van de keurige douches op het kamp gebruik gemaakt, want onze eigen douche ligt nog vol met van alles en nog wat, en om 10:15 uur vertrekken we. Op naar een nieuw avontuur. Al gauw zien we aan de kant van de weg een klein postkantoortje, dus even postzegels gekocht.

 

We rijden verder langs de Shoshone River en de uitzichten zijn ook vandaag prachtig. Hoogzomerweer, met blauwe lucht en witte wolken. We bezoeken de Buffalo Bill Dam, die in 1905 met zijn toen 99 meter hoogte, de hoogste dam ter wereld was. De dam en de kloof zijn indrukwekkend. Het is heerlijk weer en we zitten een poos op een bankje lekker te genieten. Als we verder gaan, rijden we door een paar tunnels bij de kloof, weer eens iets anders en best een beetje spannend met zo’n brede en hoge camper.

 

Als we vlakbij Cody zijn stoppen we voor de lunchpauze op een parkeerplaats met zicht op de kloof waar de Shoshone River doorheen stroomt. De camper in de rug en de benen op de vangrail, dat zit prima. Zeker met zo’n uitzicht.

 

Na een uurtje gaan we verder en bezoeken Old Trail Town, een soort openluchtmuseum van een stadje uit het “Oude Westen”. Het is best warm en er zijn net drie schoolbussen met kinderen aangekomen….. wat een herrie! Het was erg leuk om je even in een Western stadje te wanen, en de huizen en winkeltjes te bekijken. Zeker de moeite waard.

 

Dan gaan we nog even naar de Walmart om wat proviand in te slaan. We kopen de diepvries vol met  vlees voor de BBQ en lekker vers brood. Ook dat brood gaat in de vriezer. Best vermoeiend hoor én door een museum lopen…. én boodschappen doen.

 
 
 
Postkantoortje langs de kant van de weg in het Buffalo Bill State Park.
 
 
Langs de Shoshone River naar het Buffalo Bill Reservoir.
 
 
 
Zoals we bij verschillende meren hebben gezien: een lage waterstand door de droge zomer.
 
 
Dit komen we regelmatig tegen: mooie picknickplaatsen met een bbq onder het afdak.
 
 
 
 
 
 
 
  

BUFFALO BILL DAM
De Buffalo Bill Dam is een betonnen boog-zwaartekracht dam in de Shoshone rivier. De dam is vernoemd naar de beroemde Wilde-Westen figuur William "Buffalo Bill" uit Cody, de dichtsbijgelegen stad. De dam werd ontworpen door ingenieur Daniel Webster Cole en gebouwd tussen 1905 en 1910. Op het moment van de voltooiing was het het hoogste dam ter wereld. De dam is 70 voet (21 meter) breed aan de basis en 200 voet (61 meter) breed aan de top, met een oorspronkelijke hoogte van 325 voet (99 meter). De betonnen structuur meet 108 voet (33 m) diep aan de basis, taps toelopend naar 10 voet (3 m) aan de top, met een volume van 82.900 kubieke yard (63.380 m3) van beton.

  

 
 
 
 
 
 
Na een bezoek aan de dam gaan we weer verder langs de Shoshone River, richting Cody.
 
 
 
 
Mooi om te zien, hoe de Shoshone River zich een weg tussen de rotsen baant.
 
 
 
Iets voor Cody ligt "Old Trail Town" ... een verzameling ouwe zooi uit het wilde westen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In Cody stoppen we bij de KOA camping, waar gelukkig nog plaats is. We krijgen een mooi plekje in de schaduw met Full Hook Up. Het is vandaag 77 graden Fahrenheit en we hebben best zin in een biertje. Het is prima weer voor de BBQ, dus een paar flinke steaks gaan voor de bijl. Wijntje en een stukje brood erbij en we zijn "happy". Tot slot nog een klein kampvuurtje en zitten tot negen uur buiten. Dan naar binnen….. foto’s van deze dag bekijken en op de laptop zetten.

 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 20

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP