dag 29

 

vrijdag

20 september

 

Door een prachtig berglandschap via de Interstate naar Missoula.

 
van : Bozeman (MT)
naar : Missoula (MT)
afstand : 204,8 mijl / 328 km  
 

KOUD, deze morgen ! Om 7:00 uur slechts 5 graden Celcius in de camper, dus gauw de kachel aan. Fijn dat we een fleecedeken hebben gekocht, dat is echt wel lekker als extra deken.

 

We vertrekken mooi op tijd van de camping en rijden vanaf Four Corners naar Belgrade, waar we de Interstate 90 volgen naar Missoula. Vandaag ca. 200 mijl snelweg om een beetje op te schieten en Missoula makkelijk te kunnen bereiken. Het is prachtig weer met een wolkeloze hemel. Een blauwe lucht zonder wolken, dat hadden we nog niet eerder. Het wordt deze dag 25 graden, je hoort ons niet klagen.

 

Ook vandaag een afwisselend landschap. We stoppen voor de koffie bij een tankstation waar grote trucks komen tanken. Natuurlijk zetten wij er ook een paar op de foto. Als we op de Interstate rijden is het moeilijk om de grote trucks die op je af komen daveren te fotograferen. Vaak is het "mis" ….

 

Wat later draaien we de Interstate weer af om bij het wegrestaurant "Uncle Buck's" een hamburger te eten. De inrichting is wat gedateerd, de bediening vermakelijk, maar de maaltijd was prima. Iedereen die hier binnenkwam hield ook lekker de pet op, gewoon jongens onder elkaar.

 

De rest van de rit zitten we rustig te genieten, mooi landschap, zon, blauwe lucht, het is fantastisch. Als we langs een spoorlijn rijden zien we een hééééle lange goederentrein, er komt geen eind aan!

 
 

We verlaten Four Corners. Hier is ook goed te zien dat de wegen veel breder zijn dan bij ons.

 

De Interstate 90 naar Missoula.

 
 
 
 
 
 

Even pauze bij "de grote jongens".

 
 
 
 
 
 
 
 

Typisch Amerikaans wegrestaurant langs de Interstate.

 

De maximum snelheid wordt duidelijk en ruim van te voren aangegeven.

 
 

 

 
 
 

De Clark Fork kronkelt langs de Interstate, van Goldcreek tot Missoula.

 
 
 
 

De TomTom wijst ons weer feilloos de weg naar de KOA camping in Missoula,

waar we twee nachten blijven staan. Even een dag rust….

 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 29

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP