dag 31

 

zondag

22 september

  Van Montana naar Idaho via de Bitterroot Mountains.
 
van : Missoula (MT)
naar : North Fork (ID)
afstand : 130 mijl / 208 km  
 

We starten deze dag met een "zondags ontbijt": gebakken ei met kaas op witbrood. Na de gebruikelijke opruim- en ontkoppelwerkzaamheden vertrekken we even na 10:00 uur van de camping. De TomTom ingeschakeld voor de route, dan eerst benzine tanken en naar de Walmart. De Walmart is erg handig, ze zijn allemaal op dezelfde manier ingericht, dus je boodschappenbriefje is zo afgehandeld. Bij de vleesafdeling stonden we bijna te kwijlen van de lekkere steaks etc., wat een keuze. We nemen twee porties mee. Voor vanavond Rib Eye, de andere gaat in de vriezer.

 

Dan gaan we "on the road", de weg voert door het Bitterroot Forest en langs de Bitterroot Mountains en langs de Bitterroot River. Voor de lunch slaan we een klein zijweggetje in en komen op een mooi plekje aan het Lake Como. We zien er geen mens, alleen een paar Chipmunks. Op de weg terug naar de doorgaande weg, steken er een paar hertjes over, waarschijnlijk white-tailed deers. We zoeken elke dier op dat we zien op onze kaart "Yellowstone Wildlife".

 

We gaan over de Chief Joseph Pass (7.264 feet), waar de Continental Divide langs loopt, en rijden dan van de staat Montana de staat Idaho binnen.

 

Als we Missoula verlaten hebben, rijden we het gebied van het Bitterroot National Forest binnen.

 

Even afwijken van de route om aan het Lake Como een broodje te eten.

 
 
 
 
 

White-tailed Deers staken vlak voor ons de weg over en hielden ons nieuwsgierig in de gaten.

 
 
 
 

We rijden door Darby, een klein plaatsje aan de Bitterroot River.

 
 
 
 
 
 

Even pauze langs de East Fork Camp Creek.

 

Uitlegbord over het leven van de Bighorn Sheeps in dit gebied.

(die we hier helaas niet gezien hebben)

 
 
 
 

De grens tussen de staat Montana en Idaho, hier rijden we het Salmon-Challis National Forest binnen.

 

We gaan over de Chief Joseph Pass op een hoogte van 7.264 feet (2214 m),

waar ook de Salmon Scenic Byway begint.

 
 

SALMON SCENIC BYWAY
De Salmon Scenic Byway loopt van de grens met de staat Montana bij de Chief Joseph Pass naar het zuiden, weg 93 naar Callis en dan weg 75 naar Stanley in het westen. In 1805 trok de ontdekkingsexpeditie van Lewis en Clark over de pass en door de Bitterroot Valley. De Salmon River werd ook wel de "River of No Return" genoemd.

 
 
 
 

 

 

Hier en daar zien we al wat herfstkleuren.

 
 

Vanaf Nord Fork rijden we langs de Salmon River.

 

Tegen vijf uur zijn we in North Fork en checken we in bij de Good Sam camping "Wagonhammer". We worden er alleraardigst ontvangen en krijgen een geweldig mooie plek aan de Salmon River. Als we ons net geďnstalleerd hebben steekt er een forse wind op en krijgen we een beste hoosbui. Het duurt niet lang en dan is het weer droog. Dan wordt de BBQ bedrijfsklaar gemaakt en kunnen de Rib Eye’s er op. Heerlijk!

 

Tijdens het eten zien we twee hertjes de rivier oversteken ... prachtig in het avondlicht. Daarna de BBQ opruimen, afwassen, foto’s kijken en…..ook deze avond weer op tijd gaan slapen.

 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 31

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP