dag 37

 

zaterdag

28 september

  Via de Interstate naar Lava Hot Springs.
 
van : Arco (ID)
naar : Lava Hot Springs (ID)
afstand : 152,9 mijl / 245 km  
 

Vandaag eerst benzine en propaan tanken. Het is zaterdag en de propaanhandelaar van Arco heeft een vrije dag. Dus dan onderweg maar even goed opletten bij een benzinestation.

 

Dan gaan we op weg, over de West Arco Hyway 15, een lange, lange weg door de eindeloze vlakte. Links van de weg zien we in de verte de "SL-1 Nuclear Reactor Site", waar in 1961 een explosie en meltdown plaats vond en rechts de "Three Buttes", een paar bergen die door lava-eruptie ontstaan zijn. Verder is er niets dan de verre, verre horizon. Geen parkeerplaats, geen tankstation, geen…., geen…., dus niets dan de vlakte, de lucht en de eindeloze weg. Het is bijzonder om te beleven. Uiteindelijk parkeren we vlak voor Idaho Falls op een carpoolplaats om een kop koffie te drinken. He he, dat smaakt.

 

We gaan verder, rijden door Idaho Falls en we zien een Walmart. Toch maar even brood en wijn inslaan… Allebei erg goedkoop vandaag. Op de parkeerplaats meteen het brood in porties in de vriezer gemaakt.

 

Na deze onderbreking gaan we de Interstate 15 op en gaan bij een groot tankstation Propaan tanken. Dat doe je niet zelf, daarvoor komen twee mannen het apparaat bedienen. We tanken 4,3 gallon, de kachel kan voorlopig weer branden! Tja, naast dat tankstation is een Mc.Donald’s en daar moeten we toch een keer gegeten hebben. Dus een hamburgertje weggewerkt, en nog lekker ook ... beter dan die "namaakburgers" in Nederland.

 

Het is mooi weer, zonnig met een straffe wind. We besluiten door te rijden tot Lava Hot Springs.

 
 
 

We beginnen de dag met een gebakken eitje.

 
 

een lange weg door een lege kale vlakte ...

 
 
 
 
 
 

Bij Idaho Falls even propaan tanken ... dat doe je niet zelf, daar zijn "mannetjes" voor.

 

We rijden via de Interstate naar McCammon.

 
 
 
 
 
 
 
 

Bij McCammon verlaten we de Intersate, dan verder via de lokale weg naar Lava Hot Springs.

 
 

De KOA camping in Lava Hot Springs. Na een beetje heen- en weer gerij en overleg met het “office-meisje” staan we uiteindelijk op plek 82, met nog een poosje zon. We kregen hier $ 10 extra korting, omdat we al meer dan 6.500 KOA-punten hadden gespaard. Zo komt Jan Splinter door de winter…

 

Er loopt een drukke weg langs de camping, waar we ’s avonds de trucks als rijdende kerstbomen langs zien rijden….. zoveel lichtjes aan alle kanten hebben ze! Daarachter ligt de spoorlijn en enorm lange goederentreinen gaan daar over. Soms met 4 locomotieven ervoor en met honderden wagons erachter. Veel lawaai maken ze, want er is net een helling en een bocht in het spoor naast de camping. En… ze rijden ook ’s nachts, of misschien wel juist s nachts.

 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 37

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP