dag 38

 

zondag

29 september

  Oregon Trail-Bear Lake Scenic Byway.
 
van : Lava Hot Springs (ID)
naar : Garden City (UT)
afstand : 81,9 mijl / 131 km  
 

Vanmorgen kwam er een heel lange trein voorbij, die we later in Soda Springs opnieuw zouden zien. Voor we van de camping vertrekken laten we een grote zak met lege plastic waterflesjes achter in de container. Het is bewolkt, maar gelukkig wel droog.

 

We vertrekken uit Lava Hot Springs en rijden weg nr. 30, eerst wat naar het oosten. Meteen bergen….. en wegen met bochten…. en rood kleurende bomen op de kale berghellingen. De eerste stop is bij de Alexander Dam, die voor het Alexander Reservoir ligt. Er is ook een "Historical Site", met uitlegborden en een mooi uitzicht op de canyon van de Portneuf River.

 

Langs het stuwmeer rijden we verder richting Soda Springs. Het is erg stil in de dorpen, zelfs in Soda Springs, bij deze "toeristische attractie". Hans parkeert strategisch, zodat we later in de drukte in ieder geval weg kunnen rijden. Ha, ha, we zijn en blijven de enige op de parkeerplaats. De geyser spuit kunstmatig elke heel uur en dan ca, 30 meter hoog. Wij vinden het een teleurstellend geheel.

 

Wel boeiend is dat we in de verte de Monsanto Slag Pour zien. De fabriek produceert elementair fosfor. De afvalslakken, vloeibaar gesteente van 1.400 graden Celsius, worden door speciale vrachtwagens uitgegoten op een grote dumpberg. Het gesmolten, hete gesteente zorgt voor een spectaculair gezicht. Dag en nacht wordt gemiddeld 5 x per uur zo vloeibaar gesteente gedumpt.

 

Wij drinken een kopje koffie en halen bij het onbemand Visitor Center wat folders en wegenkaarten. Als we verder rijden komen we in Montpelier en daar ontstaat opeens een dringende behoefte aan een Subway broodje. Net tijdens lunchtijd….. En het was een lekker broodje!

 

Verder naar het zuiden komen we in het gebied waar we onze rondreis begonnen zijn, we zijn weer in de staat Utah. Het is bijzonder om te zien hoe de natuur in zo’n vijf weken veranderd is. Meer geel en rood aan de bomen. Nog hooi en stro in balen op het land. We rijden via de Oregon Trail-Bear Lake Scenic Byway langs het Bear Lake naar Garden City.

 
 
 
 

We nemen een kijkje bij de Alexander Dam.

 

Ook hier weer veel infotmatie over het gebied.

 
 

Beneden in de canyon stroomt de Portneuf River.

 
 
 

Langs het Alexander Reservoir.

 

De geyser in Soda Springs.

 
 
 
 
 

Monsanto Slag Pour.

 
 
 
 
 

Op zondag maken de koeien hier een wandeling ...

 
 
 

In Garden City checken we in bij de KOA camping. Deze avond eten we een maaltijdsoepje uit blik "hearty bean and ham with natural smoke flavor" met een sneetje brood erbij. Uiteraard een bekertje yoghurt toe.

 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 38

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP