dag 39

 

maandag

30 september

  deel 2 / Bear River Migratory Bird Refuge.
 
van : Garden City
naar : Brigham
afstand : 114,8 mijl / 184 km  
 

Het is prachtig weer, zon, blauwe lucht, witte wolken en een harde warme wind, als we bij het Bear River Migratory Bird Refuge aankomen. Het Visitor Center lijkt gesloten, dus rijden we door. Om bij de “drive” door het gebied te komen is het nog zo’n 10 mijl rijden. Maar ook dit deel is qua natuur ook al erg mooi. Veel gras- en rietsoorten, watertjes, meertjes en drooggevallen vlaktes.

 

We zien niet veel vogels maar wel weer de bergen aan de horizon. Bij het begin van de “one-way-rondweg” is een grote parkeerplaats, waar we eerst ons middagbroodje eten. We zijn weer de enige bezoekers van dit bijzondere gebied. Dat heeft als voordeel dat wij in ons tempo rond kunnen rijden en stoppen waar we willen, gewoon midden op de weg….

 

De route is onverhard, tja.... mijnheer Cruise is hier niet, dus gaan we het wel rijden. Doordat het een one-way route is en er geen medeweggebruikers zijn hebben we geen last van steenslag.

 

We rijden ruim anderhalf uur door een prachtig natuurgebied, waar we helaas niet veel vogels zien. Dat komt, hoorden we later in het Visitor Center, door de lage waterstand. Het is in dit gebied extreem droog. Met excuses, volgend jaar zijn de vogels er weer….

 

Tegen vier uur rijden we verder naar Brigham.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

De eindeloze vlakte blijkt toch een heel mooi natuurgebied te zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eind van de middag zijn we in Brigham, waar we de KOA camping opzoeken. En…ha, grap, dat is dezelfde als op de 3e dag van onze reis. We kunnen in de zon ons biertje drinken en zijn blij. Het was opnieuw een fantastische dag. Vanavond gaat de bbq weer aan, nu met hamburgers en geroosterd brood.

 
 
 

TERUG

 

< DAG 39 / DEEL 1

 

dag 39

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP