dag 40

 

dinsdag

1 oktober

  De laatste mooie mijlen door de "Amazing Rocky Mountains".
 
van : Brigham (UT)
naar : Salt Lake City (UT)
afstand : 109,3 mijl / 175 km  
 

We zitten vroeg aan het ontbijt, het laatste spek ging met de eieren in de pan. De koelkast begint leeg te raken…. Vandaag rijden we onze laatste route: de route van dag 3 wordt "achterstevoren" op de TomTom gezet. Van Brigham, via B-wegen naar Salt Lake City, we gaan even na 10 uur op pad. Eerst even benzine tanken, niet vol, maar 20 gallon. We gingen weg met 3/8 tank vol en hoeven hem dus ook niet vol in te leveren. Propaan hoeven we niet te tanken, de kachel zullen we niet meer nodig hebben. Het is hier in het zuiden beduidend warmer.

 

Vandaag een route van bergen, dorpjes en stuwmeren. En ook hier is de Indian Summer aangebroken! Wat een kleurenpracht. We toeren rustig door het “amazing” landschap, drinken koffie langs de weg en eten op een prachtig plekje pal in de zon. Daar kregen we een invasie van lieveheersbeestjes. Opnieuw dus weer een mooie dag. Foto’s, filmpjes, ja het worden er weer veel. Allemaal mooie herinneringen aan een fantastische reis.

 

Halverwege de middag rijden we Salt Lake City binnen, gebouwd aan de voet van de bergen. Dat merk je ook aan de steile in- en uitgaande wegen van de stad. Er is een omleiding in de stad en dan blijkt de TomTom weer erg handig. Feilloos wordt een alternatieve route gevonden. Met een kleine 10 meter lengte en zo’n 3 meter breed is het geconcentreerd rijden in de stad. De bochten zijn hier niet zo ruim.

 

Eerst naar de Walmart voor de laatste boodschappen. Een brandweerwagen komt ons met sirene achterop. Wat een herrie! "Als je dat niet hoort, moet je echt naar de dokter". Na de boodschapjes ingeruimd te hebben, koersen we naar de camping.

 
 

Het raam wordt elke dag schoongemaakt, want er worden veel plaatjes geschoten vanuit de cockpit.

 

Bij North Ogden verlaten we de vallei en gaan weer de bergen in.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zo'n 5 weken geleden hebben we hier ook gereden, toen was alles nog groen.

 
 
 
 
 
 

De stuwdam in het Pineview Reservoir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KOA camping in Salt Lake City, waar we 3 nachten zullen blijven. Beetje uitrusten, camper schoonmaken, inpakken en dan de camper inleveren. Het is een vreemd idee dat er bijna een eind is gekomen aan deze geweldig mooie reis.

 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 40

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP