VOORBEREIDING

 

CAMPER INFO EN HUREN

     

C-30 / LARGE RV

 

We hebben gekozen voor de C-30 van Cruise America, het grootste model van deze firma, een camper van ruim 9 meter. Deze heeft een praktische indeling en is van alle gemakken voorzien. Een beetje luxe en comfort is een pre voor ons, tenslotte zullen we zo'n anderhalve maand in dit huis op wielen wonen.

     
   

     
   

     
   

 

INFO CAMPER HUREN

 

Het huren van een camper in de USA vraagt enige voorbereiding....

   

 

   

Door seizoensdrukte is het "normaal" om ca. 1 jaar van te voren de gewenste camper te reserveren. Via meerdere reisorganisaties in Nederland wordt bemiddeld voor de camperverhuurders in Amerika. Vergelijken dus, want ze hanteren verschillende prijzen voor dezelfde camper! Wel wordt bij allemaal een vroegboekkorting toegepast bij boekingen doorgaans vr eind december.

   

 

   

Om de keuze van het type camper te bepalen is het goed te bedenken hoeveel leefruimte je nodig hebt. Het hebben van je eigen toilet en douche aan boord is erg comfortabel. Belangrijkste factoren om de huurprijs van de gewenste camper te kunnen bepalen zijn de datum van vertrek, het geschatte aantal te rijden mijlen en de ophaal- en inleverplaats van de camper.

   

 

   

Door een goede planning te maken van de te rijden route is het aantal te rijden mijlen in te schatten en daarmee dan ook de keuze voor de verrekening van de mijlen: de huur afrekenen per gereden mijl of ongelimiteerde mijlen kopen?

   

 

   

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een C-30 camper van Cruise America met een pakket ongelimiteerde mijlen. We huren erbij een campinguitrusting, dwz potten, pannen, enz en een set persoonlijke uitrustingen, dwz slaapzakken, handdoeken, enz. Het Arke/TUI reisbureau offreerde ons voor het totaalpakket de beste deal. Samen met het vliegticket werd de camperhuur een "package" en valt daarmee onder de ANVR voorwaarden.

   

 

   

Over de huursom van de camper en de uitrusting wordt in de USA lokale tax geheven, welke zeer verschillend is per plaats. Soms moet voor een 2e chauffeur extra betaald worden, echter bij Cruise America niet. Cruise America is de grootste verhuurder en heeft ruim 4500 campers op de weg. Bij het afhalen van de camper moet een waarborgsom van US$ 500,-- betaald worden met een creditcard f US$1000 cash. Iets om rekening mee te houden dus.

     
     

SPECIFICATIES

 

Ford V-10 / Automatic Transmission / Power Brakes / Power Steering / In Dash Air Conditioning / Cruise Control / Dual Rear Tires / Stereo Sound System / Electric Generator / 55-Gallon Fuel Tank / 9.5-Gallon LPG Tank / 37-Gallon Fresh Water Tank / 6-Gallon Water Heater Tank / 24-Gallon Sewage Water Tank / 20-Gallon Grey Water Tank / LPG + Electric Refrigerator / 3 LPG Cooktop Burners / 110-Volt Microwave Oven / LPG + 12-Volt Furnace / Shower / Fresh Water Toilet / 110-Volt Roof Air Conditioner

     

INDELING

 

     
     

INRICHTING

 

   

 

   

   

 

   

   

 

   

   

 

   

     

TERUG

     

TOP