HET PLAN

 

EEN REIS DOOR DE ROCKY MOUNTAINS

     

 

 

Al vele jaren maak ik met mijn Jeep CJ-7 uit 1982, mooie reizen door Europa en heb al geruime tijd plannen om, als ik daar later tijd voor heb, ook eens een uitgebreide reis te gaan maken door de Noord Amerikaanse Rocky Mountains. M'n Jeep laat ik dan thuis, om met een grote camper dit geweldig mooie gebied te gaan verkennen.

   

 

   

Het heeft even geduurd, maar vanaf 2013 heb ik eindelijk tijd om een mooie en lange reis door de Rocky Mountains te gaan maken. In september 2012 ben ik gestart met het uitwerken van de plannen en routes, om in augustus en september 2013 daar te gaan rijden.

   

 

   

De Rocky Mountains omvatten een dusdanig groot gebied, dat ik heel veel maanden nodig zou hebben om alles te zien dat ik mooi vind. Natuurlijk zou dat ook in een veel kortere tijd kunnen, maar dan zou ik via de highway zo snel mogelijk van het ene naar het andere park moeten rijden. Tijd om een en ander uitgebreid te bezoeken zou er dan niet zijn.

   

 

   

Tja, dat is nou net niet mijn bedoeling ..... Ik wil de tijd nemen om te genieten van al het moois dat de Rocky Mountains te bieden hebben.

   

 

   

Omdat ik een reis van ongeveer 6 weken wil gaan maken, kan ik daarom ook maar een deel van de Rockies bezoeken. Dus heb ik een keuze moeten maken in welke gebieden ik het liefst zou willen reizen. Dat was best moeilijk en heb uiteindelijk gekozen om een uitgebreide reis door het "Wilde Westen van Amerika" te gaan maken .... dus door het midden en noorden van de Rocky Mountains, met Salt Lake City als start- en eindpunt.

   

 

   

Ik ben toen samen met Ina aan de slag gegaan om mijn plannen uit te werken. Een goede voorbereiding kost veel tijd, dus zijn we er tijdig mee begonnen. We hebben het werk verdeeld in waar ieder de meeste ervaringen mee heeft. Ina neemt het uitzoeken en boeken van de vliegreis en camper op zich en ik ga de routes verder uitwerken.

   

 

   

November 2012 zijn we begonnen met de voorbereidingen (een klein jaar voordat we vertrekken) en hebben sindsdien al heel veel voorpret aan de voorbereidingen van onze reis door de "Amazing Rocky Mountains".

     
   

november 2012

Hans

     

TERUG

     

TOP