VOORBEREIDING

 

VLIEGREIS BOEKEN

     

PUZZELEN

 

Het boeken van de vliegreis is een heel gepuzzel.

   

 

 

 

Er zijn grote prijsverschillen in de lijndienstvluchten naar Salt Lake City. De vluchten zijn 11 maanden voor vertrek, ook voor de terugreis dus, te boeken en hebben diverse prijsklassen. Wie het eerst boekt heeft de laagste ticketprijs...... Maar die boekingen gebeuren wel wereldwijd, dus het is echt mazzel hebben. Daarnaast hebben we ook gekeken voor een chartervlucht naar Las Vegas en dan verder met een binnenlandse vlucht naar Salt Lake City. De charter is veel goedkoper maar heeft als nadeel dat er met "barbaarse" vluchttijden gewerkt kan worden. Dan moeten we weer vrienden charteren om ons bij nacht en ontij naar Schiphol te brengen..!

   

 

   

We besluiten dus om de "verleidingen" van Las Vegas, de gokpaleizen, de glitter en glamour en de weddingchapels ;) links te laten liggen.

   

 

   

Op 23-08 vliegen we met een lijndienst van United, met tussenlanding in Chicago, naar Salt Lake City. Vanuit Chicago maken we telefonisch al een afspraak met de camperverhuurder over het ophaaltijdstip van de camper, de volgende dag.....! Door het tijdsverschil van 8 uur komen we nog dezelfde dag in Salt Lake City aan.

   

 

   

Omdat de camperverhuurder verbiedt om na een trans-Atlantische vlucht meteen met de camper op pad te gaan, slapen we eerst nog een nacht in een hotel. We zullen echt wel gauw ons bed opzoeken, want het is dan inmiddels al zo'n 20 uur geleden dat we thuis de deur uit gingen.

   

 

   

NOTE: Bij de boeking moet je niet vergeten dat er ook een Esta reistoestemming, een visum voor de USA, aangevraagd moet worden. Dit kan online en kost 14 dollar per persoon.

   

 

   

 

AFSTANDEN / TIJDEN

 

Hemelsbreed is de afstand van Amsterdam naar Salt Lake City 8008 kilometer, ofwel 4976 mijl. Wij maken een tussenlanding in Chicago (6649 km/4132 mijl) en vliegen dan door naar SLC, waardoor onze vliegreis totaal 8672 kilometer/5389 mijl zal zijn. Van Amsterdam naar Chicago duurt de vlucht 9 uur. Ze hebben hier de Central Time Zone met een tijdsverschil van 7 uur met Nederland. Als we doorvliegen naar SLC duurt de vlucht 3,5 uur en komen we in de Mountain Time Zone, met nog 1 uur extra tijdsverschil. Een bijzondere eerste lange dag, die door het tijdsverschil van 8 uur nu wel 32 uur duurt. 

     
   

 

UNITED AIRLINES

 

   

 

   

   

 

   

     

TERUG

   

 

TOP