dag 2  /  12 mei   van Luxemburg naar Kruth

 

Hoewel het de afgelopen nacht behoorlijk geregend heeft, is het nu droog. We vertrekken uit Luxemburg en gaan verder naar het zuiden......

 
 

Langzamerhand verandert de omgeving om ons heen in een mooi heuvellandschap met koolzaadvelden en vergezichten. We kunnen tijdens het rijden slecht met elkaar praten vanwege het lawaai, maar we genieten beiden.... dus even een duim omhoog of een grijns.

 

Met een open Jeep rijden heeft als voordeel dat je de natuur ruikt: de varkenshouderijen in Brabant, de dennenbossen in de Ardennen en de koolzaadvelden in Luxemburg. Hoe zuidelijker, hoe verder het voorjaar is: in de Vogezen bloeit de Gouden Regen en de Sering al.

 

Rijden met de Jeep met een caravan erachter vereist wel de nodige concentratie. Vooral het laatste deel naar Kruth is intensief. Dan dalen we de Col d' Oderen af met veel haarspeldbochten vanaf een hoogte van 884 mtr.

 

Aan het begin van de middag rijden we het dorpje Kruth binnen en vinden camping Le Schlossberg vrij gemakkelijk. De beheerders heten ons hartelijk welkom en we krijgen een rustige plek aangewezen net over de brug van de beek Frenzlochrunz die dwars door de camping stroomt. Hier kunnen we prima staan en we maken een mooi kampement.

 

Wij hadden gedacht alleen een luifel aan de caravan te gebruiken. Maar gezien de hoeveelheid regen die er valt, wordt besloten om de voortent op te zetten. Dat is ook nog gelukt !

 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 2

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP