Dit keer gaan we een paar dagen naar Engelberg in Zwitserland. Sinds 1978 komt Ina hier bijna elke winter en ook dit jaar slaan we niet over. Ging je vroeger met de auto of met de trein, tegenwoordig is het vliegtuig een voordelig en snel alternatief. Vanaf Schiphol naar Basel met Easyjet duurt de vlucht 75 minuten.

In Basel stappen we in de bus die ons naar het Hauptbahnhof van de SBB, de Zwitserse spoorwegen brengt. De bus vertrekt regelmatig en de rit duurt ongeveer 17 minuten. Een buskaartje is te koop bij de automaat buiten bij de bushalte of via www.sbb.ch, al dan niet in combinatie met het treinkaartje. Voor sommige trajecten in Zwitserland kan je 14 dagen van te voren via Internet tickets kopen met kortingen tot 50%. Het zijn enkele plaatsen per trein, buiten de spitsuren.
Het treinstation van Basel is het grootste grenstreinstation van Europa en werd gebouwd in 1854. De neobarok fašade werd in 1907 geplaatst.

We vervolgen onze reis met de Interregio trein naar Luzern, een rit van zo'n 61 minuten. De enige stop in deze rit is de stad Olten, waar men kan overstappen in andere richtingen. Het station van Luzern ligt midden in het centrum aan het Vierwoudstedenmeer. Van hieruit reizen we per trein verder naar Engelberg, dat op 1000 meter hoogte ligt.

     
REISVERSLAG  

# klik hier voor het reisverslag met de foto's

     
 
TERUG                                                                                                                                     TOP