de Elkhorn Scenic Byway

     
van : Sumpter (Oregon)
naar : La Grande (Oregon)
afstand : 107 mijl / 171 km
 

Deze dag bezoeken we het Mc. Ewen Depot & Museum van "Sumpter Valley Railroad". Vanaf het oude stationnetje vertrekt in het weekend een stoomtrein voor een toeristenritje. De stoomlocomotief vinden we in het Depot, waar een enthousiaste gepensioneerde vrijwilliger ons rondleidt en honderduit vertelt.

Daarna rijden we naar de Dredge, een complete drijvende "fabriek" om goud uit de Powder River te delven. Een gigantisch apparaat dat een enorm lawaai maakte als het in bedrijf was. Dat was voor het laatst in 1954.

We vervolgen in de middag onze route naar het noorden, over de Elkhorn Scenic Byway. We willen bij Anthony Lake een kijkje nemen. In de verte zijn meestal de toppen van besneeuwde bergen te zien. In de omgeving zijn verschillende skigebieden. We stijgen en stijgen, steeds hoger door prachtig groene naaldbossen, met fris gras in de bermen.


En dan.... ha,ha, resten sneeuw op de weg. Kunnen we toch nog door de sneeuw rijden ! Het is opmerkelijk stil op deze weg. Geen tegenliggers en geen achter-op-komers, dus kunnen we rustig rijden en genieten. We hebben geen idee hoe hoog we zijn, maar hoog is het zeker. Dan nog meer sneeuw op de weg en om de bocht......de hele weg vol met sneeuw! Wel een halve meter hoog en er is niemand doorheen gereden. Dus daarom was het zo stil op deze weg! Er zit niets anders op dan te keren op de weg (wat best wel lastig is met zo'n lange camper) en deze prachtige weg terug naar beneden te rijden. We rijden een alternatieve route naar La Grande en dat blijkt ook een zeer mooie weg te zijn. Zo werd het weer een geweldige dag met veel verrassingen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tja, verder dan hier lukt echt niet ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We schrijven in voor de nacht bij RV Park "Rendezvous" in La Grande. Vlak langs de snelweg en de trein rijdt, al toeterend zowat over de camping. De camping ligt op 843 meter hoogte.

 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 13

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP