de dag van het kleine hertje

     
van : Eureka (Montana)
naar : Whitefish (Montana)
afstand : 81 mijl / 130 km
 
Deze morgen is het dik bewolkt en als we opstaan slechts 50 graden Fahrenheit = 10 graden Celsius. Als we de camping verlaten heeft het een beetje geregend en is het inmiddels 59 graden Fahrenheit = 15 graden Celsius. De toppen van de bergen zijn niet te zien, maar we vermoeden dat er sneeuw op ligt.

We stoppen in het plaatsje Eureka om "leuke winkeltjes" te bekijken, dat hadden we ergens gelezen. Het viel tegen. Wel even een handvol dollars gepind, is wel makkelijk om ze bij de hand te hebben. Sommige (kleine) campgrounds accepteren geen creditcards. Even later.... een hertje langs de weg.

Bij Dicky Lake hebben we zin in koffie en gaan de weg af naar een picknickplaats. Ha.... een klein eenbaansweggetje door een heel oud bos. Er staan waarschuwingsborden voor een instabiele ondergrond. In het bos zien we grote ravage, veel omgevallen bomen en stronken. Gelukkig komen we geen andere auto tegen, want dan...... had die ander echt achteruit moeten rijden op dit smalle weggetje met bochten, bulten en kuilen. Na de koffiepauze met regen, dus binnen in de camper, vervolgen we onze weg naar het zuiden. We slaan af naar de 424 om binnendoor naar Kalispell te rijden. Het is een mooi gebied met weinig verkeer en we zien een paar keer herten, dicht bij de weg. Ook een moederhert met een kleintje. Prachtig !

Rond lunchtijd komen we bij de Walmart en we trakteren onszelf op een fastfoodhap bij de Subway. Dat smaakt en is voor herhaling vatbaar.
 
 
Eureka
 
 
 
Dicky Lake
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Er zijn vaak grote beregeningsinstallaties te zien.

 

 
Even wat Fastfood scoren bij de Subway.
 
 
 
 

Na het shoppen gaan we naar de KOA camping van Whitefish. Het regent een beetje en we checken in voor 2 nachten. Morgen een rustdagje. We kiezen plaats 1, dat is een "luxe plaats", met patio (een houten vlonder) en een vuurkorf. Vlakbij zijn alle voorzieningen die we nodig hebben. De bbq komt ook vandaag weer uit de berging en daarna..... even een kampvuurtje maken. De camping ligt op 951 meter hoogte.

 
 
een heeeel klein kampvuurtje
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 22

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP