Rainbow Dam & Falls en Black Eagle Dam in de Missouri River

     
van : Shelby (Montana)
naar : Great Falls (Montana)
afstand : 103 mijl / 165 km
 

Vanmorgen staan we op met nog steeds regen.... Wat een water! In de regen afkoppelen, nog een bakkie en we gaan op pad. Al gauw draaien we de Interstate 15 op naar het zuiden. Alles is grijs, de lucht, de wolken en de weg. Het is vermoeiend en saai rijden.

Ter afwisseling rijden we een "ommetje" door het plaatsje Conrad. Het enige spannende daar was dat de sherrif ons met zwaailicht tegemoet kwam rijden. Ha,ha,...niet voor ons. Tegen de middag klaart het op, het wordt droog, blauwe lucht en witte wolken. Ook zon ! Zo hebben we het graag....

In de middag bezoeken we bij Great Falls de watervallen en dammen in de Missouri River. De Rainbow Dam & Waterval ligt vlak voor een bocht en van bovenaf is het geheel goed te overzien. Wat hogerop bekijken we de Black Eagle Dam, er stroomt flink wat water over de dam.

Het is inmiddels prachtig weer, zon met een beetje wind. Wat verder treffen we een groep Canadese ganzen met jongen vlak langs de weg. Mooie, trotse vogels.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Great Fals
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Canadese Ganzen
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Aan het eind van de middag checken we in bij de KOA camping van Great Falls. Ook hier heeft het flink geregend, maar we krijgen een goede, droge plaats. En.....we kunnen nog een poosje lekker in de zon zitten. Dan de bbq aan, dat zal smaken. De camping ligt op 1.069 meter hoogte.

 
 
 
 
 
 
 

's Avonds is er live-muziek (country) in de Kamper Kitchen en we gaan er even kijken. Er is niet veel publiek, maar het is wel leuk. Men is blij verrast Nederlandse toehoorders te hebben.

 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 26

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP