de Canyon Ferry Dam en de Missouri River

     
van : Helena (Montana)
naar : Bozeman (Montana)
afstand : 138 mijl / 221 km
 

Als we deze morgen uit Helena vertrekken hebben we alle kleuren grijs aan de hemel, maar geen regen! Bij vertrek is het 60 graden Fahrenheit = 15,5 graden Celsius. Op een enkele drup na zal het de hele dag droog blijven.
 
We rijden eerst naar de Canyon Ferry Dam in de Missouri River. Door de dam is het Canyon Ferry Lake ontstaan, dat erg mooi tussen de bergen ligt. Er zijn veel vissers aan en op het water. De weg gaat over de dam en aan de andere kant maken we een stop, aan het meer. Vervolgens rijden we naar de spuizijde van de dam, langs een fraaie weg. Helaas wordt er niet gespuid. Het is een prachtige natuur, waar men niet mag jagen of schieten. We zien er Pelikanen en Bluebirds.
 
Verder naar het zuiden gaat de 284 door een golvend landschap met in de verte de hoge bergen. We gaan naar de plaats Bozeman en rijden een stukje over de Interstate 90. De snelwegen zijn echt geen straf om te rijden. Ze liggen vaak in een interessant landschap, helaas met weinig stopplaatsen. Parkeerplaatsen liggen soms wel 80 mijl uit elkaar. Wij nemen exit 288 om het plaatsje Amsterdam eens te bekijken. NU....dat is niet zo groot. Niet meer dan twee lange wegen. Wel staat er een heuse molen (voor de toeristen ?)

 
 
 
 
 
Canyon Ferry Lake
 
 
 
Canyon Ferry Dam
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kunst langs de weg. Net echt ... "metalen paarden".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een landelijke weg leidt ons een aantal mijlen verder naar de KOA camping in Four Corners / Bozeman. We checken er voor 2 nachten in. De volgende dag zal een rustdag zijn. Deze camping ligt op 1.445 meter hoogte. Helaas is men de camping aan het uitbreiden en kijken wij op de bouwwerkzaamheden, inclusief bijhorend lawaai. Zelfs nog tot 21:30 uur! Morgen gaan we om een andere plek vragen.
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 28

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP