op weg naar het yellowstone national park

     
van : Bozeman (Montana)
naar : West Yellowstone (Montana)
afstand : 94 mijl / 150 km
 

De zon schijnt als we wakker worden ! Het is 68 graden Fahrenheit = 20 graden Celsius als we weg 191 opdraaien naar het zuiden, naar Yellowstone. We rijden door het dal van de Gallatin River, die tussen de bergen doorslingert. Links van ons de Absaroka Range en aan de rechterkant de bergen van de Gallatin Range.
 
Onderweg zijn er wat wegwerkzaamheden en daarbij wordt het verkeer goed gewaarschuwd en begeleid. Later volgen er waarschuwingsborden voor bizons op de weg. Helaas hebben we die nog niet gezien.

 

We verbazen ons telkens over het weer. De wolkenpartijen zijn prachtig en vaak zeer indrukwekkend. Donkergrijs tot zwart wil echt niet zeggen dat het gaat regenen. Egaal grijs daarentegen.... betekent nattigheid. Ook leren we een nevelverschijnsel kennen dat een laaghangende wolk lijkt te zijn. Als een mist hangt het boven het land, maar als je erin rijdt merk je er niets van. Heel vreemd.

 
 
 
 
Gallatin River
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alpine Buttercup
 
 
Daisy
 
 
 
 

Ons plan is om in West Yellowstone een paar dagen op Yellowstone Grizzly RV Park te gaan staan. Maar als we daar midden op de middag aankomen is het park al vol, zelfs in de hele omgeving zijn de parken (bijna) vol. De dame van het volle RV Park gaat voor ons bellen en reserveert meteen een plaats voor ons op de KOA camping Mountainsite. Dit is 7 mijl buiten het dorp, maar we hebben een plekje. Mooi aan het einde van een rij, dus "vrij uitzicht". De camping ligt op 2.049 meter hoogte
 
We boeken voor 5 nachten, van hieruit gaan we Yellowstone National Park bezoeken. Verschillende plaatsen hebben we vorig jaar niet kunnen bezoeken, dat gaan we nu doen. En die andere mooie wegen willen we graag opnieuw rijden. We zijn benieuwd naar de natuur, we zijn nu 3 maanden vroeger. Het is goed weer, dus de chef bbq kan zich weer uitleven deze avond.

 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 30

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP