Yellowstone National Park / dag 1

     
     
     
afstand : 115 mijl / 184 km
 

Deze morgen zijn we eerst naar Madison Campground gereden. Het is overal zo druk op de campings, dat we bij de balie van deze campground een reservering maken voor over vier dagen. Het lukt om voor een campground Grant Village een reservering te maken. We kopen er meteen ook een doos kampvuurhout.
 
Vandaag rijden we de route West Yellowstone-Madison-Norris-Mammoth Hot Springs en terug. De dag begon met wolken en regen. Maar je kunt hier in de bergen alles verwachten en we hadden de hele dag mooi weer! Koffie drinken en brood eten kunnen we elke keer buiten doen.
 
De weg naar Norris ligt langs de Gibbon River, dat samen met de bergen en de valleien is een prachtig gezicht. Overal zien we bloemen, soms hele velden vol, langs de weg en in de dalen. Al gauw zien we een kudde bizons, wel in de verte, dus we stoppen niet. Wat later wordt er een Elk met een groot gewei gespot. Meestal als er auto's en mensen langs de weg staan is er iets te zien. De eerste warmwaterbron die we bezoeken is "Terrace Spring". Het verbaast ons dat er bloemen bloeien vlakbij het gloeiend hete water.
 
Wat later zien we de Gibbon Falls, samen met de weg gaat de rivier hier door een smalle kloof. Er is een wandelpad voor de kijkers aangelegd.
 
Aan de weg tussen Norris en Mammoth Hot Spring wordt gewerkt. Zo te zien een wegverbreding en meer parkeerplaatsen. Op zondag wordt er niet gewerkt, dus niet zo heel veel oponthoud voor ons. Bij de terrassen van Mammoth Hot Springs is het erg druk. Er is echt geen plaats om een RV te parkeren. Dus rijden wij een rondje en bekijken het geheel vanaf de weg. Dan rijden we dezelfde weg terug naar de camping en dat is geen straf. Het is een prachtige route en we stoppen regelmatig om foto's te maken. Zoals bij een "eenzame" bizon op een veld. In de verte een dreigende onweerslucht, maar die komt niet naar ons toe.
 
Even voorbij Madison komen we in een file terecht. Wat zou er aan de hand zijn ? Een ongeluk of bizons op de weg. Het kan van alles zijn. Uiteindelijk blijkt er een kudde bizons met jongen vlakbij de weg te lopen. Helaas staan er veel auto's en mensen voor. Op zo'n moment is het goed opletten want men gaat prompt op de rem. Mensen, volwassenen en kinderen, lopen zonder uit te kijken de weg over. Als we op de camping terug zijn bestellen we een afhaal pizza en die smaakte ons opperbest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terrace Spring
 
 
 
 
 
 
 
Gibbon Falls
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beryl Falls
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mammoth Hot Springs
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
West Yellowstone
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 31

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP