Yellowstone National Park / dag 2

     
     
     
afstand : 68 mijl / 109 km
 

Het lijkt erop dat het vannacht rond het vriespunt is geweest. We zitten ook op ruim tweeduizend meter hoogte. De zon schijnt als we opstaan en algauw is het lekker warm. Op de camping tanken we eerst 5 gallon Propaan, dan kunnen we het gasstel blijven gebruiken. Belangrijk voor de koffie. En, indien nodig, de kachel natuurlijk.
 
Als we even later de weg naar de West Entrance van Yellowstone oprijden....file! Wel 4 rijen dik voor de entreepoorten. Dat belooft wat. Maar na de entree lost het al gauw op, we kunnen rustig doorrijden. Wel zijn we bezorgd of er op de parkeerplaatsen wel voldoende ruimte zal zijn. We zullen het merken.
 
Dan....opnieuw een file, maar nu voor een kudde bizons met kalveren. PRACHTIG ! De kudde is rechts van de weg, dus goed te zien en te fotograferen. Het is genieten bij schitterend weer.
 
Onze eerste koffiepauze houden we bij Fountain Flat Drive. Hier geen bizons, maar wel even lekker in het zonnetje zitten. We zien met het mooie zonnige weer een soort regenboog in de lucht en een halo om de zon. Die zien we later op de dag opnieuw. Een bijzondere waarneming.
 
Bij het Midway Geyser Basin is het parkeerterrein stampvol en de parkeerplaatsen voor RV's staan vol met personenauto's. Tja, dan kunnen wij niet parkeren, dus proberen om met de camper weer het volle terrein af te komen. Wat een pech.... En dan..... toch een plek van precies 30 voet čn op een plaats waar ze ons niet klem kunnen zetten. Wat een mazzelbipsen zijn wij. Nu gaan we eerst ons broodje eten en dan de spectaculaire natuurverschijnselen hier bekijken. Verschillende pools, fumeroles en heetwaterstromen, we bekijken ze allemaal en maken wat foto's.
 
De Grand Prismatic Spring is heel bijzonder. We hadden er thuis al veel foto's van gezien, maar in het echt is het toch anders. Ook lukt het ons om zelf bijzondere foto's te maken. De Grand Prismatic Spring ligt op een hoogte van 2.216 meter.
 
Weer beneden drinken we koffie en zijn blij dat we onze eigen wc aan boord hebben. Op het parkeerterrein staat bij de wc constant een grote rij. We vertrekken en maken even later een stop bij Biscuit Basin, waar we een fraai uitzicht hebben op de rivier met bronnen langs de oever.
 
Dan rijden we in rustig tempo terug naar de camping. Fijn dat we een plekje hebben voor meerdere nachten en niet hoeven te zoeken naar plaats. Bij de camper zitten, wat drinken, rondom de bergen, de bbq aan en tot slot een kampvuurtje......: het was een "beautifull day".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 32

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP