Yellowstone National Park / dag 3

     
     
     
afstand : 140 mijl / 224 km
 

Vandaag opnieuw een dag in Yellowstone. Het verveelt ons nooit, al zouden we alle dagen dezelfde wegen rijden ! We rijden dus opnieuw van Montana de staat Wyoming binnen, want Yellowstone ligt gedeeltelijk in beide staten. Vandaag gaan we naar Tower Fall in het noord-oosten van het park. Het eerste deel van de route, tot aan Norris, hebben we twee dagen gelden ook gereden. Het blijft mooi. Vanaf Norris naar Canyon Village en dan naar het noorden, over de Dunraven Pass van 8.859 voet hoog (2.700 meter). Het is een stevige, maar mooie klim met sneeuw langs de weg en op de hellingen.
 
Op de pashoogte stoppen we, en vreemd....daarna stijgt de weg nog iets verder. Even een buitje van regen en hagel en we beginnen aan de afdaling. Een lange, lange afdaling op een smalle weg met veel bochten. Sneeuw langs de weg en prachtige vergezichten.
 
Beneden bij Tower Fall is het erg druk. We kunnen gelukkig handig parkeren en ons middagbroodje eten. Dan een enorme regenbui. We besluiten om niet naar de waterval te lopen. Het is een heel eind naar beneden en je moet ook weer terug! Doen we dus niet. We besluiten via het noordelijk deel van Yellowstone, over het Blacktail Deer Plateau, terug te rijden. Dan via Mammoth Hots Springs naar Norris, Madison en West Yellowstone.
 
En dan...... drukte op de weg, alles staat stil, van beide kanten. Auto voor auto rijdt dan langzaam door. Vlak langs de weg loopt een Black Bear moeder met 3 jonge beertjes ! Geweldig om dat te kunnen zien en zo dichtbij. Helaas zijn de kleine beertjes nog zo klein, dat ze elke keer verscholen zitten achter het hoge gras als we willen fotograferen. Je kunt niet oneindig blijven staan, de andere "wachtenden" willen ook foto's maken.
 
Wat later komen we bij de Undine Falls, op een hoogte van 2.008 meter. In Mammoth Hot Springs zien we enkele Elks lopen. Ook hier is het weer erg druk.
 
De weg naar Norris is door de wegwerkzaamheden vermoeiend te rijden. Smal en veel obstakels. Als we terug zijn op de camping halen we op z'n Amerikaans een afhaalmaaltijd. We zijn moe van deze mooie dag en gaan, nadat we de foto's van deze dag bekeken hebben, lekker slapen. Morgen nemen we een rustdag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yellow Bell
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vlak langs de weg zien we een zwate beer met 3 pups.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gordon's Ivesia
 
 
 
 
 
Undine Falls
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 33

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP