Yellowstone National Park / dag 5

     
     
     
afstand : 64 mijl / 102 km
 

Afgelopen nacht een hevige regen- en onweersbui. Ook 's morgens regent het en is het zwaar bewolkt. Er wandelt een Raaf over de camping. Deze kunnen wel 68 centimeter groot worden.

 
Als we vertrekken regent het nog een klein beetje, dat houdt later op. De komende dagen zijn er geen winkels in de buurt, dus we gaan eerst in West Yellowstone proviand inslaan.
 
De weg door Yellowstone Park van Madison naar West Thumb is rustig. Op alle parkeerplaatsen bij de bezienswaardigheden is het enorm vol. Er wordt zelfs langs de weg geparkeerd. Wij willen nog even bij Old Faithful kijken, er zijn bijzonder veel parkeerplaatsen, maar alles is vol. Als we wegrijden, geeft "de Oude" net zijn voorstelling, dus toch een foto. Wij houden het hier voor gezien.
 
Bij de Keppler Cascade eten we ons middagbroodje, wel in de camper, de wind is te koud. Wat later rijden we langs Isa Lake, waar de weg de Continental Divide kruist. Enige mijlen verderop gebeurt dat opnieuw. We passeren de Craig Pass op 8262 voet en even later rijden we zelfs op 8391 voet. In de bossen en langs de weg ligt nog hier en daar sneeuw.
 
Dan dalen we af naar West Thumb en slaan af naar Grant Village. Bij het Visitor Center kopen we als aanvulling op onze camperbibliotheek overzichtskaarten van roofvogels en wilde bloemen.
 
Dan gaan we naar de Campground Grant Village, waar we twee nachten hebben gereserveerd. Zoals alle campgrounds in Yellowstone Park is de campground "full". We krijgen een plek op een asfalt ondergrond, midden in het bos. Er staan ook tenten om ons heen. De enige voorziening is een toiletgebouw. Geen electra- of wateraansluiting. De camping ligt op een hoogte van ca 2.600 meter.

 
 
 
 
 
 
Duncecap Larkspur
 
 
 
 
 
Old Faithful
 
 
 
Keppler Cascade
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 35

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP