Yellowstone National Park / dag 6

     
     
     
afstand : 87 mijl / 139 km
 

Vandaag vertrekken we wat vroeger, ons doel is de Upper en Lower Falls bij Canyon Village. We zien vandaag veel dieren. Vrijwel meteen na vertrek twee grote Elk bokken. Ze hebben al een groot gewei. Hun gewei verliezen ze elk jaar en dan groeit er een nieuw, groter gewei. Dit groeien kan wel een inch per dag zijn. Als we de Gull Point Drive rijden zien we een Mule Deer grazen langs de weg.
 
Vanaf Fishing Bridge rijden we naar het noorden, door de Hayden Valley en langs de Yellowstone River. Het is zwaar bewolkt, maar droog. We zien verschillende keren bizons. Soms eenlingen en soms een kudde in de verte. Ook ontmoeten we opnieuw een groep Canadese ganzen.
 
Bij de Lower Falls hebben we geluk bij Artist Points. Er is voldoende ruimte op de parkeerplaats om de RV kwijt te kunnen čn het is droog. Geen blauwe lucht, geen zon, wel veel vocht in de lucht. Hierdoor zijn de kleueren in de canyon zeer intens. Zoals overal in Yellowstone Park is er veel water in de rivier en de waterval dondert met veel water naar beneden. Ook ligt er nog een plek sneeuw vlak naast de waterval.
 
Daarna gaan we naar de North Rim en als eerste stoppen we bij de Brink of Upper Falls: de bovenkant van de Bovenste Waterval. Het is spectaculair zoals de Yellowstone Rivier door haar bedding raast, door de bochten, over rotsen en uiteindelijk naar beneden stort. Om daarna zijn weg te vervolgen naar de Lower Falls.
 
We rijden verder over de North Rim Drive naar Inspiration Point, waar het helaas regent. Wel zien we de Glacial Bounder, een enorme zwerfkei uit de gletser.
 
Terug langs de Yellowstone River, naar de campground in Grant Village. Dan.... een verkeersopstopping, dat betekent dat er iets is te zien. Ja, hoor ... een kudde bizons met kalfjes zwemt de rivier over. Steekt dan tussen de auto's door de weg over. Een groepje laatkomers klimt naast onze camper op de oever en davert voor ons langs. Mooier kun je het niet meemaken.
 
Op de campground laten we de generator een poosje draaien om de fototoestellen en de laptop weer op te laden. Het was een mooie en bijzondere dag.

 
 
 
 
 
Yellowstone Lake bij Fishing Bridge
 
 
 
 
 
Canadese Ganzen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yellowstone River
 
Lower Falls in de Yellowstone River
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Upper Falls in de Yellowstone River
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Afvalbakken die "bear-proof" zijn.
 
Glacial Bounder
 
Een kudde bizons steekt de Yellowstone River over.
 
 
 
Even later nog een deel van de kudde.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spiny Phlox
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 36

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP