Dag rust in Salt Lake City

     
van : nvt
naar : nvt
afstand : nvt
 

Nadat de airco de hele avond gedraaid had, was de ergste hitte uit de camper. Onder alleen een laken hebben we redelijk kunnen slapen. Maar deze dag doen we niets, echt niets, met een temperatuur van 38 graden C of meer.
 
Toch gaan we aan het eind van de middag met een taxi naar de Old Dutch Store. De "stamboomnicht" van Ina had ontdekt dat er in Salt Lake City verre familieleden wonen. Door hen wordt de Old Dutch Store uitgebaat. In de twintiger jaren emigreerden er voorvaderen, bekeerd tot het Mormoonse geloof, naar Utah.
 
Het is dan grappig om in de winkel kennis te maken met je achter-achter-achter-nicht Sharon. Zij was verbaasd te zien dat wij een uittreksel van onze stamboom bij ons hadden en dat haar naam erbij stond. En die van haar dochters en van haar vader Pete, die nu 85 jaar is. Helaas was Pete wel in de winkel geweest deze middag, maar net naar huis gegaan.
 
We kijken rond in deze winkel met Nederlandse producten, zoals Bolletje beschuit, chocolade letters, kaas, boterkoekmix, King pepermunt, en pepernoten. Aan de wanden Delfsblauwe borden en foto's van het Koninklijk Huis. Ook een landkaart van Nederland en we moeten aanwijzen waar wij wonen.

We nemen hartelijk afscheid van Sharon en vragen haar de groeten te doen aan haar vader Pete. Uiteraard hebben we enkele foto's gemaakt. Wat verderop in de straat drinken we een beker koffie en laten ons dan door de taxi weer naar de camping brengen. Het is nu bewolkt en het waait iets.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de laatste keer gebruiken we de BBQ en eten buiten een heerlijke steak. Deze avond blijven we lang buiten zitten. (Iets wat de Amerikanen echt niet doen, als je binnen bij de airco kunt zitten)

 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 42

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP