VOORBEREIDING

 

VLIEGREIS BOEKEN

     

DE VLIEGREIS

 

Het boeken van de vliegreis was deze keer wat eenvoudiger, we wisten precies wat we wilden: De tijd in het vliegtuig zo kort mogelijk en de overstaptijd niet te kort, maar ook weer niet te lang.....

  

We vliegen op 23 mei met een lijndienst van United van Amsterdam naar Chicago, dan overstappen voor de vlucht naar Salt Lake City. Door het tijdsverschil van 8 uur met Amsterdam, komen we nog dezelfde avond in Salt Lake City aan.

  

Voor de eerste overnachting hebben we hetzelfde hotel geboekt, het was goed en we hebben er prima geslapen. In de buurt hebben we in oktober 2013 een aardig restaurantje ontdekt. Zij kunnen weer op ons rekenen.

  

Voor een reis naar de USA heb je een visum nodig, dat aangevraagd kan worden bij ESTA. Dat deden we dus vorig jaar en het visum is twee jaar geldig.

   

 

AFSTANDEN & TIJDEN

 

Hemelsbreed is de afstand van Amsterdam naar Salt Lake City 8008 kilometer, ofwel 4976 mijl. Wij maken een tussenlanding in Chicago (6649 km/4132 mijl) en vliegen dan door naar SLC, waardoor onze vliegreis totaal 8672 kilometer/5389 mijl zal zijn. Van Amsterdam naar Chicago duurt de vlucht 9 uur. Ze hebben hier de Central Time Zone met een tijdsverschil van 7 uur met Nederland. Als we doorvliegen naar SLC duurt de vlucht 3,5 uur en komen we in de Mountain Time Zone, met nog 1 uur extra tijdsverschil. Een bijzondere eerste lange dag, die door het tijdsverschil van 8 uur nu wel 32 uur duurt. 

   

 

UNITED AIRLINES

 

   

 

   

  

   

 

   

  

   

 

     

TERUG

   

 

TOP