REISVERSLAGEN  

dag 15

zaterdag 4 juli
Een super Camperplaats in Ålesund

 

We verlaten het eiland over de sierlijke Hervøybrua en rijden naar de ferry van Hareid. Daar steken we over naar Sulesand. Het gebruik van de veerdiensten is erg gemakkelijk. De "penningmeester" van de ferry komt langs de auto's om het veergeld te incasseren en ....je rijdt aan de andere kant er weer af. Deze overtocht heeft een afstand van 7,8 kilometer en duurt 25 minuten. Voor ons tijd genoeg om het schip te verkennen en een beker koffie in de cafetaria te drinken.

Het wordt steeds zonniger en het is prachtig weer als we Ålesund binnen rijden. We gaan naar de camperplaats, middenin de stad, pal aan de zee. Daar hebben we over gelezen en het lijkt ons fantastisch om de zeeschepen vlak voor je neus te zien langs varen. Het is zaterdag en het is druk, maar wij hebben geluk. Er is een plekje op de "eerste rang", vlak aan het water. Betalen doe je bij een automaat met de creditcard voor 24 uur. Ga je binnen die 24 uur weg, dan de creditcard er opnieuw in en de restitutie wordt verrekend. Mooi systeem. Er zijn toiletten, douches, drinkwater en een lozingsplek.

Na ons geïnstalleerd te hebben gaan we de omgeving verkennen. Aan het eind van de middag terug bij ons mooie plekje, genieten van het uitzicht en een hapje eten. De zon gaat laat onder en ook maar even. Eigenlijk wordt het de hele nacht niet donker. Heel bijzonder.

Deze dag hebben we 63 kilometer gereden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 15

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP