REISVERSLAGEN  

dag 28

vrijdag 17 juli
Een zonnige route door het Raumadal

 

Om 7:00 uur schijnt de zon volop, maar het is buiten slechts 7 graden. Dus even de kachel aan. Het wordt een mooie zonnige dag, t-shirt-weer !
 
Onze eerste stop vandaag is bij het Trollvegen Besøkssenter, een informatiecentrum over de Trollveggen, de hoogste verticale rotsformatie in Europa van 1100 meter hoogte. Met ontzag kijken we tegen de enorme rotswand op. Koffiedrinken doen we bij een klein houten kerkje uit 1902.
 
De volgende fotostop is bij de Slettafossen in de rivier de Rauma. Het water bruist en dondert hier er met geweld naar beneden. Bij de Kvernhusfossen is een mooi plekje om onze vers gebakken broodjes tussen de middag te eten.
 
's Middags slaan we spontaan rechtsaf als we de kerk van Lesja zien liggen. Het is zeker de moeite waard om deze mooie kerk uit 1749 te bekijken.
 
Vandaag zijn we echt "op kerkepad", we bekijken in Dovre de houten kruiskerk uit 1736 die bekleed is met leisteen. In een aparte stellage op het kerkhof staan de zeer oude grafstenen opgeslagen.
 
De getande kruiskerk in Sel is helaas gesloten, er zou een bijzonder kleurrijk altaar zijn. Bijzonder is de ommuring door middel van staande leisteen platen.

 

Uiteindelijk stoppen we deze dag op camping Otta aan de rivier de Otta. We kunnen nog lekker een poosje in de zon zitten. Deze dag reden we 154 kilometer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 28

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP