REISVERSLAGEN  

dag 32

dinsdag 21 juli
Gaupne en Kaupanger

 

Wakker geworden met regen en 11 graden, dus wat langer blijven liggen. De kerk van Gaupne, die we willen bekijken, gaat pas om 11 uur open. En het is vlakbij. Eerst wat boodschapjes gedaan, dan naar het kerkje.

Het is een "gammle" kyrkje uit 1652 en zo gammel dat we denken dat het elk moment in elkaar kan storten. We zijn de enige bezoekers en het gidse geeft geduldig antwoord op onze vragen.

Dan verlaten we Gaupne langs het Gapnefjorden, door de bergen en bossen, langs het Hafslovatnet, het Barnesfjorden tot Sogndal.

In Kaupanger bekijken we de Stavkirke uit de 12e eeuw, deze heeft 22 staven.

Dan met de ferry van Mannheller naar Fodnes, een overtocht van 15 minuten over Sognefjorden. Aan de overkant bereiken we na een lange tunnel Laerdalsøyri. Een mooie plaats met veel oude, houten huisjes. Natuurlijk stoppen we ook even bij de plaatselijke kerk in wit en geel.

Dan rijden we het Laerdal in, met de wolken laag om de bergen. Het is weer anders dan wat we tot nu toe gezien hebben in Noorwegen en het is weer mooi !

Nog een stop bij de Sjurhausfossen aan de Hostorische Route en dan rijden we terug naar de camping in Laerdalsøyri. Een grote, vlakke camping met goed sanitair en...WiFi !

We reden deze dag 129 kilometer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 32

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP