REISVERSLAGEN  

dag 45 / maandag 3 augustus

 
Met de boot van Noorwegen naar Denemarken
 

 

Vandaag vertrekken we uit Noorwegen. Maar eerst rijden we een kleine extra route, want het is van de camping naar de veerboot slechts 24 kilometer. We rijden langs werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe weg. Vol bewondering kijken we naar de kunstwerken die gemaakt worden. Wat een zwaar materieel is er op deze rotsen nodig ! We rijden ook dwars over een werkterrein, bizar, maar het is echt de enige doorgaande weg.

 

Aan de kust maken we een stop in de plaatsen Helgeroa en Stavern, leuke badplaatsen met een drukke jachthaven. Ook in Larvik staan we een poosje bij de jachthaven, het is heerlijk zomerweer. Op tijd zijn we bij de haven van de Color Line, om in te checken voor de overtocht naar Hirtshals. We komen bijna vooraan te staan, dat is aan de overkant dus als een van de eerste eraf.

 

De overtocht duurt 3:45 uur en in Hirtshals is het goed dat we de camping gereserveerd hebben. De camping is overvol, maar wij krijgen een mooie plek pal aan het water.

 

We hebben vandaag in Noorwegen 60 kilometer gereden en in Denemarken 3 kilometer. En.....nog 163 kilometer gevaren over het Skagerrak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 45

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP