Gronings Proefje
 
 
 
12 t/m 15 april 2016
   
     
 

Eindelijk is het dan zover....we gaan op pad met onze eigen camper ! Onze eerste rit gaat naar Groningen en Friesland. Lekker toeren, alles uitproberen en kijken of we de inventaris compleet hebben.

Even een paar dagen weg. We hebben er zin in.

 

We rijden naar het noorden, door Rouveen naar Staphorst, waar we het plaatselijke museum bezoeken. Het museum is pas vernieuwd en uitgebreid, maar nog steeds klein. Heel erg leuk om te bezoeken, met enthousiaste vrijwilligers, in klederdracht.

 
 
 
 
 

Via Klazinaveen en een stukje door Duitsland rijden we door naar Bourtange, in Groningen. We checken in bij camping 't Plathuis en hebben een mooie plek op de camperplaats aan de rand van de een groot veld. Het is prachtig weer. 

 
 
 

De volgende dag bekijken we Vesting Bourtange, waar verschillende huisjes te bezoeken zijn. Er zijn, ondanks het mooie weer, weinig bezoekers.

 
 
 
 
 
 
 

's Middag vervolgen we onze toer door het Groningse boerenland, met uitgestrekte akkerbouwvelden en grote boerderijen met enorme schuren. Zo dicht bij huis en toch een heel andere wereld. Aan het eind van de middag checken we in bij camping Lauwersoog.

 
 
 

De volgende dag begint met mist, die al gauw door de zon verdreven wordt. We rijden door het Nationaal Park Lauwersmeer, een bijzonder gebied, grenzend aan de Waddenzee.  

 
 
 
 
 

In Friesland ook grote boerderijen, maar nu wel vee in de weilanden, het bekende Friese stamboekvee. We overnachten in Koudum, op camping de Kuilart, waar men nog druk bezig is om de bestrating voor het komende seizoen gereed te hebben.

 

Helaas regent het de volgende morgen en we laten Friesland achter ons om door Flevoland naar huis te rijden. Het Museumeiland Schokland bezoeken we in de middag, het is dan weer droog. Het kleinschalige museum is zeer interessant en we zijn blij dat we hier gestopt zijn. Zo dicht bij huis zijn veel leuke en boeiende plaatsen te bezoeken.

 
 
 
 
 
 
 
TERUG   TOP