11 mei 2016
  
 
  
DAG 5
 
 
 
 

Deze dag beginnen we met het zoeken naar een campingwinkel omdat het natuurlijk niet zo slim was om een verloopstekker in de elektrakast van de camping in Luxemburg achter te laten. En ja, zowaar in "the middle of nowhere" ontdekken we een groot camperbedrijf die ons kan helpen.

 

Dan pakken we onze oorspronkelijke planning weer op en buigen vlak voor Strassbourg af naar het noorden. Bij de plaats Gambsheim steken we de Rijn over de sluizen over naar Duitsland. Zo trekken we Duitsland in, steeds meer vakwerkhuizen en toeristische dorpjes. Het is helemaal niet druk.

 

We rijden het eerste stuk van de Schwarzwaldhochstrasse. Kronkelende bergwegen met veel bochten. Het is prachtig rijden tussen de donkergroene naaldbomen met daartussen het prille groen van de loofbomen.

 

In de dorpjes en steden staan veel oude vakwerkhuizen. Het stadje Calw is zo'n voorbeeld, maar het lukt ons niet om de camper ergens te parkeren. Een wandelingetje hier zit er dus niet in. Aan het eind van de middag checken we in op camping Carpe Diem in Wildberg, een mooie en rustige familiecamping. We kunnen nog een poos fijn buiten zitten, het is 24 graden

 
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 5   VOLGENDE DAG >>   TOP