13 mei 2016
  
 
  
DAG 7
 
 
 
 

Vandaag rijden we stroomopwaarts verder langs de Rijn. Ons doel is Bad Säckingen, waar we even rond gaan wandelen. Tenminste......als we de parking kunnen bereiken. Op een grote mix-parking is enorme wateroverlast door de hevige regen. De brandweer is het binnenmeertje aan het wegpompen. Maar ze maken even ruimte voor ons en we kunnen fijn op de camperplaats staan.

 

We wandelen de oude binnenstad in. Het stadje heeft met mooie gevelpanden en een prachtige barokke kerk: de St. Fridolinsmunster. Natuurlijk gaan we het interieur bekijken. Nu we in de "bewoonde wereld" zijn kunnen we meteen wat post op de bus doen en een handvol euro's pinnen.

  

De Rijn stroom met veel geweld langs onder de oude houten brug door. Deze brug (anno 1272) is met 203 meter de langste overdekte houten brug van Europa. Het was een verbindingsweg tussen Duitsland en Zwitserland, inclusief tolhuisjes. Uiteraard wandelen we even naar Zwitserland.

 

We eindigen de dag op de camperplaats Rhein-camping Waldshut. Deze camperplaats is fantastisch: schoon, ruim en van alle gemakken voorzien. Het is te vinden op www.top-platz.de. Wij zullen deze plaats zeker onthouden ! 's Avonds eten we Schwarzwalder Rösti mit Bratwurst in het restaurant van de camping vlak aan de Rijn. Vlakbij stroomt de Zwitserse rivier de Aare in de Rijn. 

 
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 7   VOLGENDE DAG >>   TOP