20 mei 2016
  
 
  
DAG 14
 
 
 
 

Vanuit Füssen rijden we de Romantische Strasse in noordelijke richting. Wij hebben de route in de navigatie staan en er staan duidelijke aanwijzingsborden langs de wegen. Zelfs in het Chinees.

 

De eerste stop is bij Wieskirche. Deze kerk werd tussen 1745 en 1754 gebouwd als grote bedevaartskerk. De barokke kerk heeft plafondfresco's in rococostijl. Het gewelf van het langschip lijkt van steen maar werd van hout gebouwd. Hiermee werd gewicht gespaard en konden veel hogere en bredere vensters geplaatst worden.

 
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
     
  De volgende kerk in de route is de gotische kloosterkerk van Rottenbuch. Het heeft een overweldigend interieur met prachtige fresco's en stucdecoraties, altaren en engelenbeelden in rococostijl. Bij de locale bakker kopen we een lekker broodje voor tussen de middag.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
     
  Wat verder slaan we af om in Altenstadt een Romaanse Basilika te bekijken. Het is een groot contrast met de kerken die we een paar uur daarvoor zagen.  
     
   
     
     
  Bij Landsberg am Lech wijken we opnieuw van de geplande route af en rijden dwars door het prachtige oude centrum van deze stad.  
     
   
     
   
     
     
  Zo rijden we onder de Sandauer Tor door, smal, maar breed genoeg voor ons.  
     
   
     
     
  We gaan overnachten in Augsburg op camping Bella Augusta.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 14   VOLGENDE DAG >>   TOP