24 mei 2016
  
 
  
DAG 18
 
 
 
  Vandaag bekijken we de stad Rothenburg ob der Tauber. De camping ligt 2 kilometer buiten de stad en we nemen de bus die bovenaan de weg bij de camping een halte heeft. Het is maar een paar minuten rijden over de steile, bochtige weg. We stappen bij een poort in de ommuring van de stad uit.
 
Het is koud, het miezert, maar de stad is prachtig ! Het is een middeleeuwse stad die nog grotendeels intact is, met prachtige gebouwen, steile straatjes en stegen. Morgen wordt het beter weer, dus vandaag gaan we eerst naar het Weihnachtsmuseum.....
 
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
     
  Op de Markplatz staat een mannenkoor te zingen. Het blijkt het koor Pompedoers uit Heino te zijn. De mannen hebben duidelijk plezier in het zingen en staan te swingen op het plein. Er wordt zelfs een polonaise ingezet. Ze vertellen dat ze een week door Duitsland toeren met verschillende optredens. Het is een plezier om dit koor te zien en te horen optreden (www.pompedoers.com)  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Dan naar het Weihnachtsmuseum, waar blijkt dat je door de kerstwinkel van Käthe Wohlfart naar de entree van het museum moet. De entree voor senioren is slechts 2,50 en wij zijn de enige bezoekers. Wij vinden het een leuk en interessant museum.  
     
   
     
   
     
  In het museum en in de winkel is het verboden om te fotograferen. Het is een raadsel hoe deze foto's zijn ontstaan.....  
     
   
     
   
     
     
  Buiten gekomen is het hoog tijd om bij de konditorei een kopje koffie met wat lekkers te nuttigen. We lopen nog een eindje om en gaan dan met een taxi terug naar de camping. Het taxiritje was zelfs een leuke toeristische attractie: met die grote auto door die smalle steegjes en poorten ! Morgen opnieuw naar Rothenburg, we zijn er nog niet uitgekeken....  
     
   
     
   
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 18   VOLGENDE DAG >>   TOP