26 juni 2016
  
 
  
DAG 2
 
 
 
  We worden wakker met blauwe lucht, witte wolken en ZON ! Dat is heel wat anders dan die regen van gisteren. Ook het Internet van de camping werkt vanmorgen, dus gauw de website en facebook bijgewerkt. We bakken Duitse Bauernbrötchen voor het ontbijt en vertrekken. We rijden vandaag door de deelstaat Nedersaksen en later door Noordrijn-Westfalen. Langzamerhand wordt het landschap meer heuvelachtig. De rit gaat over delen van de Deutsche Fachwerkstrasse en de Deutsche Märchenstrasse.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  De afgelopen tijd is er zoveel regen gevallen dat veel landbouwgrond letterlijk "verzopen" is. Maisland dat ondergelopen is, graanvelden die platgeslagen zijn door de regen en bomen die over de weg en op huizen zijn gewaaid. Hopelijk wordt het nu rustig zomerweer.  
     
   
     
  Bij Porta Westfalica rijden we omhoog naar het Kaiser Wilhelm Denkmal, over een bosweg met veel haarspeldbochten. Op de parkeerplaats zien we een oude Zwitserse Postbus, die nu toeristen vervoerd. De originele luchthoorn deed het nog!  
     
   
     
   
     
   
     
  We bereiken Hamelen, zonder te vragen "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?" De route in de TomTom bracht ons prima naar de camperplaats aan de rivier de Weser. Een goede overnachtingsplek voor 8 euro per 24 uur.
Morgen gaan we de Rattenvanger van Hamelen zoeken......
 
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 2   VOLGENDE DAG >>   TOP