28 juli 2016
       
 
  
DAG 13
 
 
 
  We vertrekken van de Ljusdalscamping, na eerst nog een foto van het beren-waarschuwingsbord gemaakt te hebben, want er komen in dit deel van Zweden nog beren voor. Dàt wisten wij niet.... maar het schijnt zeldzaam te zijn dat ze in de buurt van de bewoonde wereld komen. Vanmorgen is het zwaar bewolkt, de zon is ver weg en het is maar 15 graden.
De wegen naar het noorden worden steeds stiller, de dorpen en gehuchten liggen verder van elkaar, maar de natuur is zeer afwisselend en prachtig.
 
 
 
 
   
     
  in Ramsjö stoppen op de parking van de kerk voor onze koffiepauze. Als we de koffie op hebben gaan we de kerk bekijken die tussen 10:30 en 15:30 geopend is. De kerk biedt voorbijgangers en reizigers koffie aan en de dames van de kerk zijn teleurgesteld dat wij hun koffie afslaan.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Onze dag eindigt op de camping "Ristafallet" bij de gelijknamige waterval. Deze waterval wordt gezien als een van de mooiste van Zweden en is 50 meter breed en 14 meter hoog. Wij vinden een mooie plek, pal aan het water. Als we ons geinstalleerd hebben maken we een wandelingetje langs de waterval, het is prachtig!  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Deze dag reden wij 295 kilometer, met een gemiddelde snelheid van 61 kilometer.  
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 13   VOLGENDE DAG >>   TOP