1 augustus 2016
       
 
  
DAG 17
 
 
 
  Vanmorgen was het om 6 uur erg mistig en slechts 11 graden, dan staan wij nog niet op ! In de nacht heeft het behoorlijk geregend. Maar om 8 uur is de lucht blauw en schijnt de zon. Het wordt een prachtige dag met zo'n 21 graden, super weer om te reizen. We reizen vandaag weer een stukje naar het zuiden, over weg 97 langs het water van Lilla Luleälven, naar Boden.  
 
 
 
   
     
  Maar eerst bezoeken we in Jokkmokk het Ájtte museum. Het biedt een interessant overzicht van de geschiedenis en de cultuur van de Sami. Ook zijn er veel dieren uit de streek te bewonderen, zoals deze sneeuwhoenders.  
     
   
     
  Bont was een belangrijke handelswaar voor de Sami. Verschillende toepassingen van vroeger zijn te zien.  
     
   
     
   
     
  De klederdrachten van de verschillende streken hebben allemaal als basis een jack van lichte gesponnen wollen stof.  
     
   
     
  Als we Jokkmokk verlaten zien we aan de rand van de weg weer een rendier lopen. Helaas hebben we deze niet op de foto gezet. Wat later bereiken we opnieuw de Poolcirkel. Gisteren reden vanuit het zuiden naar Jokkmokk, nu we naar het zuiden gaan komen we dus weer over de Poolcirkel. Omdat deze weg kennelijk niet populair is bij toeristen is het er niet druk. We eten er ons middagbroodje. De donkere wolken laten we achter ons en we houden de hele dag stralend mooi weer.  
     
   
     
   
     
  Waarschuwingsborden voor elanden zien we regelmatig, maar deze imposante dieren hebben we tot op heden nog niet mogen ontmoeten.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Onze overnachtingsplek is de camping bij Boden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Deze dag reden we 138 kilometer met een gemiddelde snelheid van 57 kilometer.  
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 17   VOLGENDE DAG >>   TOP