7 aug 2016
    
  
 
  
DAG 23
 
 
 
  Met regen en een zwaar bewolkte hemel verlaten we Finland en trekken, na eerst nog wat diesel getankt te hebben, Noorwegen binnen. De grens tussen beide landen ligt precies in het midden van de rivier Inarijjoki. Het is 11 graden.  
 
 
 
   
     
   
     
  In de plaats Kárášjoga bezoeken we het Sápmi Park, waar we om een regenbui af te wachten eerst koffie drinken. Daar ontmoeten we Nelly uit Oirschot, die op de fiets, en met een tentje, op weg is naar de Noordkaap. Petje af hoor.  
     
   
     
  Het openluchtmuseum is niet zo groot en sommige onderdelen hadden we al eens ergens anders gezien. Wel hebben ze een paar prachtige rendieren binnen een omheining die zich wel willen laten fotografern.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In het oude kerkje van Kárášjoga (anno 1807) is net een doopdienst gehouden. Enkele kerkgangers laten zich op ons verzoek gewillig op de foto zetten. Ook mogen we het kerkje van binnen bekijken.  
     
   
     
   
     
   
     
  We vervolgen onze weg richting de Noordkaap langs bossen en meren over een redelijk goede weg. Als we wat hoger komen en de bewolking wat lager rijden we een poosje door de wolken.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  De weg ligt een groot deel vlak langs het Porsangerfjorden, met prachtige oevers en ondergelopen landstroken. Regelmatig zien we rendieren, soms enkelingen en een andere keer weer kleine groepjes.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  De weg ligt door het Stabbursnes Natuurreservaat en behalve rendieren op de weg wordt er terecht ook gewaarschuwd voor schapen. Die liggen soms gewoon op het asfalt te slapen.  
     
   
     
   
     
   
     
  Onze overnachtingsplaats is op de camping in Olderfjord, met uitzicht op het fjord.  
     
   
     
   
     
   
     
  Wat wil een mens nog meer......wat een uitzicht!  
     
   
     
  We reden deze dag 163 kilometer met een gemiddelde snelheid van 46 kilometer per uur. Morgen gaan we verder langs dit fantastisch mooie fjord.  
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 23   VOLGENDE DAG >>   TOP