10 aug 2016
    
  
 
  
DAG 26
 
 
 
  Gisterenavond begon het te stormen, we denken zeker windkracht 8 of 9, de camper stond te schudden op zijn wielen. Het ging de hele nacht zo door en toch hebben we redelijk geslapen. Hoewel de wind iets afgenomen is, buldert deze vanmorgen nog rond de camper. De regen gaat met vlagen over het meer en de wolken jagen langs de hemel. Bij het servicegebouw staan we redelijk uit de wind, nemen water in, lozen ons afvalwater en maken de voorruit schoon. We gaan vandaag opnieuw kennismaken met de natuurelementen. Veel, heel veel wind, prachtige wolken en de zon op het water van het fjord.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We zijn er al aan gewend dat je overal in de vrije natuur de rendieren ziet lopen.  
     
   
     
   
     
   
     
  Wat zuidelijker gekomen zien we ook weer wat meer mos en varens op de rotsen. Wat later komen ook de struiken en kleine bomen terug, die zijn op het meest noordelijke deel van ons halfrond niet aanwezig.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Opvallend in de tunnels in het noorden van Noorwegen zijn de Kuldeporten. Het zijn rolluiken waarmee de tunnels afgesloten worden om bij vorst ijsvorming in de tunnels te voorkomen. Bij nadering van een auto gaat de Kuldeport automatisch open en sluit achter de auto in de tunnel.  
     
   
     
  's Middags rijden van Olderfjord over de E6 naar Alta door een heel ander gebied. Meer begroeiing, wat beken en rivieren. Moerasachtige velden, met pluizige bloemen, prachtige ongerepte natuur.  
     
   
     
   
     
   
     
  De berkenboompjes zijn hier meer berkenstruiken, ze blijven klein en zijn erg kronkelig. Eronder groeit gras in verschillende tinten.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Steeds wordt gewaarschuwd voor overstekende elanden, maar we hebben ze nog steeds niet gezien.  
     
   
     
   
     
  Vlakbij Alta checken wij in op een camping aan het water, het Rafsbotn. Natuurlijk zoeken we een plekje waar we het water kunnen zien.  
     
   
     
   
     
   
     
  Deze dag reden we 222 kilometer met een gemiddelde snelheid van 47 kilometer per uur.  
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 26   VOLGENDE DAG >>   TOP