14 aug 2016
    
  
 
  
DAG 30
 
 
 
  Het is droog, bewolkt en 10 graden als we vertrekken. We vervolgen onze route over de E6 tot de plaats Bjerkvik, waar we afslaan naar de E10, de "Kong Olavs weg" ofwel de doorgaande weg naar de Lofoten. Maar wij slaan straks eerst nog af naar de Vesterålen, de eilandengroep die boven de Lofoten ligt. De natuur is ook vandaag weer telkens anders: andere bomen, andere bodembedekking onder de bomen en op de rotsen. Zoals prachtige dikke lagen mos.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
  Vanaf Bjerkvik rijden we langs het Herjansfjorden, een zijarm van het Olotfjorden. 's Middags is het zomers weer geworden en het is volop genieten van de geweldige omgeving. Afwisselend rijden we langs een fjord of over de bergen naar een ander fjord. Het is druk op de weg met vooral campers en de weg is soms niet al te breed.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  De Tjeldsundbrua over het Tjeldsundet is een waar kunstwerk en is hoog genoeg om zeeschepen te laten passeren. Aan de overkant van de brug vinden we op onze route een mooi plekje aan het fjord om ons middagbroodje te eten.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Gullesfjord vinden we een goede plek op de camping en kunnen nog een hele tijd in de zon van een mooi uitzicht genieten  
     
   
     
   
     
  Deze dag reden we 167 kilometer met een gemiddelde snelheid van 47 kilometer per uur.  
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 30   VOLGENDE DAG >>   TOP