17 aug 2016
    
  
 
  
DAG 33
 
 
 
  Wakker worden met de zon en een blauwe lucht! Het wordt vandaag 17 graden. We besluiten om niet naar Andanes te gaan, maar meteen de kustweg naar het zuiden te gaan rijden. We nemen afscheid van onze Zwitserse campingburen Esther en Uts en vertrekken. Op naar de Lofoten! De weg is smal, maar gelukkig niet druk. We maken veel foto's langs deze mooie kustweg aan de oostkant van het Vesterålen-eiland Andøya.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We steken het Sortlandsundet over met de hoge brug bij Sortland en zien daar de Polarlys van de Hurtigen onderdoor varen.  
     
   
     
   
     
   
     
  Bij Stokmarknes ligt een prachtige hoge brug, waarover we gaan om de Lofoten te bereiken. De bruggen in Noorwegen zijn ware kunstwerken en mooi opgenomen in het landschap.  
     
   
     
   
     
  Wat later gaan we met de ferry van Melbu naar Fiskebøl. Even varen is telkens een leuke afwisseling met het rijden. We drinken koffie aan boord en hebben een leuk gesprek met een Nederlandse man die met zijn dochter "een paar dagen Lofoten doet". Geweldig genieten!  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Aan de overkant is het landschap meteen weer anders, nog imposanter. Hoge, ongenaakbare bergen met hier en daar nog wat sneeuwresten. En telkens dat water, dat diepblauwe water. Geweldig mooi..... om stil van de worden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We stoppen vandaag op Hammerstad Camping met, uiteraard, weer een geweldig uitzicht vanuit de camper. We kunnen nog een poosje in de zon zitten voordat de wind te fris wordt. Ons uitzicht is net een ansichtkaart.  
     
   
     
   
     
  Deze dag reden we 171 kilometer meteen gemiddelde snelheid van 41 kilometer. En we hebben 8,3 kilometer gevaren.  
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 33   VOLGENDE DAG >>   TOP