28 aug 2016
    
  
 
  
DAG 44
 
 
 
  In de nacht heeft het geregend, maar als we opstaan schijnt de zon en is de lucht blauw. Over de camping lopen langharige geiten. Ha, ha....dat is weer eens iets anders om mee wakker te worden. We vertrekken op tijd, we gaan de stad Trondheim verkennen.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Een camperplaats midden in het centrum van Trondheim. Er zijn geen voorzieningen, maar je mag er 24 uur gratis staan. Over een grote houten loopbrug over de rivier de Nivelda ben je zo in het centrum. Wij lopen langs de Nivelda naar de volgende brug, aan de overkant zien we de Nidaros Dom al liggen.  
     
   
     
   
     
  De Nidaros Kathedraal werd gebouwd tussen 1030 en 1300 boven de tombe van St. Olav, de Vikingkoning die het Christendom naar Noorwegen bracht. Sinds de middeleeuwen is de Nidaros Dom een bedevaartsoord voor vele pelgrims.  
     
   
     
   
     
  Langs de route door Noorwegen staan wegwijzers voor de Nidaros-pelgrims en bij de Dom het teken dat men de bestemming heeft bereikt. De pelgrims kunnen hun boekje laten afstempelen.  
     
   
     
  Omdat de Nidaros Dom gesloten was tot 13:00 uur, gaan we eerst de omgeving verkennen. En komen op een rommelmarkt terecht.....even rondkijken dus.  
     
   
     
  Bij de "Gamle Bybro" kijken we over de oude haven, met de veelal gerestaureerde oude pakhuizen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Terug bij de Nidaros Dom kopen we een entreebewijs en gaan het interieur bekijken. Veel kunstschatten zijn tijdens de Reformatie verwijderd uit de kerk, maar de bouwstijl en de prachtige ramen zijn zeker de moeite waard.  
     
   
     
   
     
   
     
  We wandelen terug naar de Nivelda en gaan over de houten loopbrug terug naar de camperplaats. Even een kopje koffie en we gaan weer op pad en laten de stad Trondheim achter ons.  
     
   
     
  Onderweg over de E6 maken we een stop bij het achthoekige kerkje van Støren, gebouwd in 1816.  
     
   
     
  Op de camping in Halland vinden we een prima plek voor de overnachting.  
     
   
     
  We reden vandaag 98 kilometer met een gemiddelde snelheid van 47 kilometer per uur. Het was een prachtige dag met 19 graden en veel zon!  
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 44   VOLGENDE DAG >>   TOP